avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare bani

am cumparat un pamant cu act de mana si martori, dupa care am aflat ca altcineva are act de donatie pe el. As vrea macar sa recuperez banii. ce sanse am daca vanzatorii au cheltuit banii, alte bunuri nu au si nici alte venituri? am facut actul acum un an
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 12:07, 10 Septembrie 2010
Promovati o actiune in instanta, pe civil, solicitand restituirea sumei de bani in baza inscrisului sub semnatura privata pe care il aveti si a dovedirii nerespectarii obligatiei promitentului-vanzator.
Orice act de vanzare-cumparare sau de alta natura care vizeaza un teren trebuie obligatoriu incheiat in forma autentica.
avocat Cristina Popescu
buna ziua.
actul de donatie l-a facut ulterior actului sub semnatura privata pe care dvs il aveti incheiat?
nu, nu. actul de donatie este facut acum vre-o 40 de ani dar abia acum a aflat beneficiarul de el. este facut de bunicul vanzatorului din actul meu. abia acum am aflat de el desi vanzatorul din actul meu a construit si o casa pe acel teren nestiind de acel act de donatie
si timp de 40 de ani cine a folosit terenul asta?
cine a platit taxele si impozitele?
pina in anul 1995 anul decesului mamei vanzatorului meu l-a folosit mama acestuia care a construit si o casa acolo, iar dupa terenul a fost folosit de fiul acestuia si sotul decedatei. eu in actul de mana am acordul amandurora de a-mi vinde pamantul cu semnaturi si martori. casa a fost construita prin 1985. Rolul actual este la mama vazatorului (decedata) dupa care impozitul a fost platit de sotul acesteia. vanzatorii din actul meu au domiciliul in acel loc de cand ma stiu eu ,35 de ani. acum a aparut acel act de donatie pe care nu l-am vazut ca nu vrea sa-l arate si care dateaza de cint impartirea teritoriala a tarii erea in raioane. este tot ce stiu despre acel act

Alte discuții în legătură

dezlipire teren, uzucapiune LucaMarcela LucaMarcela Buna ziua! Problema pe care doresc sa o dezbat aici si la care sper sa primesc un raspuns, este urmatoarea: In anul 1950 bunicii mei paterni au ... (vezi toată discuția)
Donatia-cardasie intre sot si socrii ingprofmec ingprofmec Sunt casatorita din 1987. In1991parintii sotului ne-au propus sa construim o casa pe pamantul lor,casa ce se va invecina cu casa lor, fiind de acord si ei si ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate prin constituire... erou04 erou04 Buna ziua tuturor! puate sa-mi explice si mie cineva ce inseamna \"titlu de proprietate prin costituire\"? cumnatul meu a construit cu fratele lui acum 28 ... (vezi toată discuția)