avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare bani

am cumparat un pamant cu act de mana si martori, dupa care am aflat ca altcineva are act de donatie pe el. As vrea macar sa recuperez banii. ce sanse am daca vanzatorii au cheltuit banii, alte bunuri nu au si nici alte venituri? am facut actul acum un an
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 12:07, 10 Septembrie 2010
ar putea sa invoce uzucapiunea pt a dobandi dr de prop asupra imobilului.
problema este ca eu nu stiu la uzucapiune se cumuleaza de cand a locuit mama lui cu cit a locuit vanzatorul meu? daca casa este facuta in 1985 at sigur a locuit minim 25 de ani, deci nu sunt 30. mama vanzatorului s-a nascut acolo dar dupa casatorie s-a mutat pt o perioada de 5 ani la sot, dupa care a revenit in 1985 si au construit o casa locuind pana in ziua decesului acolo.
Un astfel de proces cred ca ar dupa 1 an, cu multe costuri pe care eu ar trebui sa le suport pt ca ei nu au bani si nu tiu daca merita.
Aveti sanse sa obtineti o hotarare judecatoreasca favorabila prin care vanzatorii neproprietari vor fi obligati sa va restituie suma de bani incasata plus daune interese, plus dobanda legala. Actiunea o puteti promova in termen de 3 ani de la data la care dvs ati platit banii.In privinta posibilitatilor de incasare efectiva a banilor ramane de vazut, aveti posibilitatea sa solicitati executarea silita a sentintei in termen de 3 ani de la pronuntare, poate in acest timp obtin venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dezlipire teren, uzucapiune LucaMarcela LucaMarcela Buna ziua! Problema pe care doresc sa o dezbat aici si la care sper sa primesc un raspuns, este urmatoarea: In anul 1950 bunicii mei paterni au ... (vezi toată discuția)
Donatia-cardasie intre sot si socrii ingprofmec ingprofmec Sunt casatorita din 1987. In1991parintii sotului ne-au propus sa construim o casa pe pamantul lor,casa ce se va invecina cu casa lor, fiind de acord si ei si ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate prin constituire... erou04 erou04 Buna ziua tuturor! puate sa-mi explice si mie cineva ce inseamna \"titlu de proprietate prin costituire\"? cumnatul meu a construit cu fratele lui acum 28 ... (vezi toată discuția)