Sunt casatorita din 1987. In1991parintii sotului ne-au propus sa construim o casa pe pamantul lor,casa ce se va invecina cu casa lor, fiind de acord si ei si cei doi frati ai sotului.Problema a fost ca nu am putut obtine autorizatie de constructie pe numele nostru si atunci am construit in baza unei autorizatii de a construi o anexa la gospodaria socrilor.Am hotarat atunci ca ne va dona casa si pamantul aferent,atat sotului cat si mie,cu scutire de raport,intrucat o mare parte din bani si materiale de constructie erau din partea mea,a sotiei si casa va fi bun comun.Dar in 1992,fara stirea mea, socrii doneaza fiului lor casa si 450 m.p.,cu scutire de raport,afirmand ca au construit casa ei,desi veniturile lor de pensii agricole infime nu justifica donatia,ca sa nu mai vorbim de proba cu martori.Problema mare este ca desi au trecut de la donatie 17 ani,ani in care eu am continuat sa ingrijesc si sa investesc timp si bani in aceea casa de vacanta.Noi locuim in apartam. proprietate comuna,desi e cumparat de mine dintr-un ap.de la stat si banii din disponibilizare),desi socrii acum au decedat, sotul ne alunga mereu din casa de la tara pe motiv ca este donatia lui de la parinti,situatie greu de indurat atat de mine cat si de cei doi copii,acum majori si studenti. Sotul are titlu de proprietate pe numele lui si toata lumea stie ca aceea casa este construita de noi,in timpul casatoriei,ca familia noastra vine acolo in fiecare sfarsit de saptamana.Dupa moartea parintilor lui, nu au mai facut nici o succesiune si sotului i-a ramas si casa parinteasca. Situatia acestei donatii ma framanta si sub aspectul mostenirii ce va ramane copiilor mei,sotul mai avand un copil din prima casatorie si doi frati.#-o. Mai pot anula acea donatie falsa?
Cel mai recent răspuns:
ingprofmec , utilizator
20:55, 5 Februarie 2009