avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Între soțul meu și părinții lui s-a făcut un act ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Între soțul meu și părinții lui s-a făcut un act de donație a unei sume de bani care nu corespunde realității, în realitate nu i-au dat nimic. Cum pot anula acest act?

Sotul meu inainte de a cumpara casa a facut un act de donatie cu unul din parinti precum ca i-ar fi dat o suma de bani ptr cumparare ceea ce nu este adevarat Cum pot anula acest act si cat ma costa
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti anula dvs un act in care nu sunteti parte.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
NU PUTETI!
Puteti solicita anularea contractului de donatie fictiv, chiar daca nu sunteti parte a acestui contract.
Nulitatea absoluta poate fi solicitata de oricine are interes. inclusiv de persoane care nu au participat la încheierea actului juridic, dar care justifica un interes propriu.

Din punctul meu de vedere, fapta sotului dvs. are chiar un caracter penal, fiind vorba despre fals, uz de fals, inselaciune, contractul fictiv fiind incheiat cu scopul de a va priva pe dvs. de o parte din dreptul de proprietate asupra imobilului.
Discutati cu un avocat daca doriti sa anulati contractul incheiat de sot. In cadrul unei consultatii acesta va poate sfatui ce anume ar trebui facut. Tot in urma consultatiei, avocatul va stabili si
onorariul.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi de unde stiti ca e fictiv?
De unde stiti ca nu s-au primit banii donati?
Iar cazurile de nulitate absolută sunt expres prevăzute de lege.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La data donației și cumpărării casei erați căsătoriți?
În contractul de vânzare cumpărare este specificata proveniență fondurilor pentru achiziție?

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare-cumparare (pret neplatit) iancu123 iancu123 un contract de vanzare cumparare intre 2 parti privind vanzarea unui imobil reprezenrand un teren, semnat la notar, in ce cpnditii se poate anula daca partile ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare - cumparare teren marianasim marianasim Buna ziua, As dori sa stiu cum se poate sau daca se poate sa anulam un contract de vanzare - cumparare teren intre mama si fiu. Mama a vrut sa faca donatie ... (vezi toată discuția)
Anulare act de partaj voluntar suvagau_elena suvagau_elena Buna ziua! Am si eu o intrebatre la dvs. Tatal meu a decedat in anul 2000, mostenitori fiind mama si 2 copii ( eu si sora mea). Eu am facut renuntare la ... (vezi toată discuția)