avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna seara, am o firma cu care lucrez prestari servicii (o autobasculanta achizitionata in leasing). am lucrat pt o firma care in anul 2009 mi-a cedat un auto nou in valoare de 87000 lei care in evidenta firmei mele apare neachitat. aceasta firma imi mai este datoare 60.000 lei(fact. neachitate). problema este ca am o datorie la finante de 40000(tva, taxe, dobanzi) si vor sa-mi puna sechestru pe autoturism. ce variante am sa pot pastra camionul in leasing, inclusiv autoturismul?as putea sa vand firma? va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
liviu sb, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:34, 19 Martie 2010
De principiu, bunul achizitionat in leasing nu este proprietatea d-voastra pana nu-l achitati in totalitate. D-voastra nu sunteti decat un utilizator. In aceasta situatie acest bun nu se poate executa.
Varianta propusa de dvs poate sa oblige creditorul sa solicite instantei sa constate ca invocarea starii de insolvabilitate este realizata prin frauda impotriva intereselor creditorilor
e adevarat dar nu de autobasculanta e vorba ci de autoturismul cumparat de la firma pt care am efectuat prestari servicii!
Realizati afirmatii contradictorii mia cedat un auto nou in valoare de 87000 lei care in evidenta firmei apare neachitat si ulterior reveniti cu precizarea autoturismul cumparat
Concret pentru autoturism detineti document care sa va ateste calitatea de
proprietar?
da, e inmatriculat pe firma mea! mi-a eliberat factura dar in contabilitate nu este ''achitat''! deoarece acea firma imi mai datoreaza 64300 lei si nu am facut niciun fel de act de compensare.

Alte discuții în legătură

Auto ( credit ) pe srl inactiv andr33i andr33i Poveste complicata, dar pe scurt, avem un srl la care nu s a mai depus de 2 ani situatiile la anaf, este inactiv si exista datorii la buget ). Pe srl este ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina aflata in leasing zoltanhe zoltanhe Sunt o persoana fizica si doresc sa cumpar o masina care e in leasing pe firma. Daca mergem (eu si reprezentantul firmei) la firma de leasing si agreem sa ... (vezi toată discuția)
Sechestru mijloace fixe amortizate siberd siberd Cine ma ajuta: cum inregistrez sechestru mijloc fix (autoturism) amortizat? (vezi toată discuția)