avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... sechestru mijloace fixe amortizate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

sechestru mijloace fixe amortizate

Cine ma ajuta: cum inregistrez sechestru mijloc fix (autoturism) amortizat?
Cel mai recent răspuns: siberd , utilizator 10:38, 23 Mai 2011
Intrebarea e putin ca neclara. Daca cineva v-a pus sechestru pe un mijloc fix amortizat care e in proprietatea firmei dumneavoastra atunci din punct de vedere contabil nu se intampla nimic. Doar din punct de vedere juridic vi se interzice sa-l vindeti fara sa va achitati o anumita datorie catre un tert sau daca-l vindeti, din banii obtinuti, achitati datoria si ce ramane e al firmei.
Daca firma dumneavoastra a pus sechestru pe autoturismul altuia in contul unei datorii pe care el o are la dumnevoastra, tot nu aveti ce inregistra in contabilitate.
Nu m-am exprimat eu bine:autoturismul a fost in leasing nu s-a achitat si ni l-a sechestrat ,eu trebuie sa-l scot din stoc si sa ma scap si de soldul lui 167.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuiala reziliere contract leasing financiar Ionel30 Ionel30 Am urmatoarea speta: - o societate nu mai reuseste sa achite ratele unui leasing financiar,asa ca este nevoita sa renunte la mijloacele fixe care fac obiectul ... (vezi toată discuția)
Returnare masina luata in leasing cactusul cactusul Ce inregistrari contabile sa fac pentru o masina care se returneaza societatii de leasing in conditiile in care in balanta nu apare contul 167? Contabila de ... (vezi toată discuția)
Inginerii contabile lumi71 lumi71 Am nevoie de o solutie, sau mai bine zis o inginerie contabila, dar o inginerie care sa nu poata fi contestata. Am un bun in leasing de 50000 euro. Am achitat ... (vezi toată discuția)