avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neplata sultei catre fostul sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neplata sultei catre fostul sot

În primul rand doresc sa multumesc celor care mi-au raspuns la intrebarile si spetele pe care le-am supus dezbaterii şi celor care mi-au vizualizat subiectele.
În al doilea rând vin cu o nouă speta , consider destul de interesanta.
În urma partajului de bunuri comune prin hotarare judecatoreasca(2006) reclamanta(sotia) primeste in proprietate apartamentul cu obligarea la sulta catre parat(sot) fara a se preciza un termen de plata. In prezent reclamanta cheama in judecata o persoana care locuieste in apartamentul acesteia fiind lasata inainte de partaj de catre sot(Actiune in revendicare a imobilului),
Parata nu a prezentat decat o conventie-antecontract încheiată cu fostul sot al reclamantei, care a fost incheiat inainte cu 3 ani de efectuarea partajului(2003) prin care îi vinde aparatamentul însă fără acordul sotiei(reclamanta) (incalcandu-se prev. Codului familiei privitor la actele de dispozitie)
In prima instanţa reclamanta a castigat procesul de revendicare a apartamentului, instanţa a dat preferinta în mod corect actului de proprietate autentic-sentinţa civilă definitiva si irevocabila.
Parata declara recurs invocand in principal neplata sultei. (Într-adevar sulta nu a fost platita catre fostul sot).
Întrebare: Care este situatia in care sotul care primeste aparatamentul si nu plateste sulta. Este unicul proprietar si poate promova actiunea in revendicare si sa aiba succes in continuare.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 23:02, 18 Martie 2010
n-am citit tot,dar daca au trecut 3ani a intervenit prescriptia si nu mai platiti,pt mai multe detalii consultati un avocat sa va lamureasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune- cote contributie 80 % si 20% zeta_get zeta_get va rog, daca in urma partajului, instanta mi-a atribuit mie apartamentul in proportie de 80% si 20 % fostului sot , pot sa vand apartamentul ?ca sa pot sa-l ... (vezi toată discuția)
Sulta asupra unui imobil Iuliaraisa Iuliaraisa Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in problema pe care urmeaza sa v-o relatez: In anul 1986 am divortat de fosta mea sotie urmand ca eu sa raman cu ... (vezi toată discuția)
Sarcina si partajul de dupa divort tiberiu2008 tiberiu2008 Buna seara, Daca paratul-reclamant dupa divort, la partaj, se recasatoreste cu o alta femeie si sotia acestuia ramane insarcinata, paratul-reclamant are ... (vezi toată discuția)