avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Raspuns neclar la obiectiunile expertizei
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Raspuns neclar la obiectiunile expertizei

Buna seara,
Vreau sa stiu va rog ce se poate face daca expertul raspunde intr-un final(adica dupa un an si ceva) la obiectiunile facute dar acest raspuns nu este clar absolut deloc. Pot cere inlocuirea acestuia si efectuarea unei noi expertize? In ce conditii?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:27, 23 Mai 2010
puteti cere o contra-expertiza ( o a doua expertiza) dar nu e sigur ca instanta va admite efectuarea acesteia...;)
In conditiile in care expertiza nu a raspuns concret la toate obiectivele dispuse de instanta,se poate solicita supliment de expertiza ,sau contra expertiza,iar dvs puteti solicita expert parte
Nu a raspuns concret la expertiza deoarece nu a identificat imobilul daca face sau nu parte din alt imobil . Acest supliment la expertiza se face tot de acest expert sau acesta va fi inlocuit?
Buna ziua,
Daca expertul desemnat nu a raspuns la obiectivele stabilite de instanta, puteti:
- face obiectiuni la raportul depus la dosar;
- cere refacerea integrala a expertizei, de catre acelasi expert;
- cere inlocuirea expertului cu un altul si efectuarea unei noi expertize.
In toate cazurile, e bine sa aveti un Expert Consilier (parte).
Cu stima,
In acest moment aveti posibilitatea de a solicita in principal refacerea expertizei,expertul nerespectand dispozitiile instante(daca este asa) sau puteti solicita efectuarea unei noi expertize(contraexpertize) de catre trei experti.
Si la aceasta noua expertiza aveti posibilitatea legala sa formulati obiectiuni.

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza handsu handsu Partea , care a platit avansul pentru efectuarea unei expertize ordonate de instanta , a fost prezenta in cursul efectuarii acesteia , a fost de acord cu modul ... (vezi toată discuția)
Expertiza constructii ContSters344547 ContSters344547 Intr-un proces de partaj s-a dispus efectuarea unei expertize in constructii si o parte face obiectiuni in repetate randuri la care expertul raspunde in 2 ... (vezi toată discuția)