avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare pv nesosit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare pv nesosit

buna ziua,
am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am precizat si la mentiuni. nu am vrut sa semnez pv si il satept si dupa 30 zile. mentionez ca am primit 90 zile de suspendare permis, si au trecut deja 30 zile. cum pot contesta pv pentru a putea conduce din nou?
sebastiant a scris:

multumesc de raspuns, dar iertati-mi insistenta dak n-m primit pv dupa 30 zile ma duc la politie sa-mi i-au permisul sau in instanta (dar nu stiu nr pv)?
precizez ca pv la incheiat pe undeva la brasov dar eu locuiesc in iasi si permisul este la politie in iasi.
cum pot recupera permisul si sa dovedesc ca nu am primit pv?
multumesc de rabdare


Nu se justifica a va adresa instantei ,in situatia in care aceasta nu a fost investita cu autoritatea sa judece eventual contestatie impotriva PV
Dupa decaderea termenului de 30 de zile ,puteti desfasura demersuri care detinatorul permisului
dar care sunt modalitatile de recuperare, mai pe inteles pasii. merg la politie sa cer permisu pur si simplu(ma gandesc ca asa oricine pote cere permisul pe motivul ca nu a primit pv)? le cer dovada trimiterii pv? trebuie sa ma duc la politie la brasov?
ynocentta a scris:
Nu se justifica a va adresa instantei ,in situatia in care aceasta nu a fost investita cu autoritatea sa judece eventual contestatie impotriva PV
Dupa decaderea termenului de 30 de zile ,puteti desfasura demersuri care detinatorul permisului.

Un termen de 30, 40 sau "n" zile nu decade, iar demersurile nu se desfasoara. Propozitia este lipsita de sens iar limbajul juridic este sublim dar lipseste cu desavarsire.

@sebastiant
Deocamdata nu va puteti recupera permisul. Trebuie sa asteptati sa vi se comunice procesul verbal si sa formulati plangere contraventionala impotriva acestuia. Plangerea suspenda executarea.

Dupa ce formulati plangere contraventionala, solicitati instantei sa va elibereze certificat de grefa care sa ateste ca pe rolul instantei exista plangerea dvs. impotriva procesului verbal. Cu certificatul de grefa va puteti ridica permisul.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
dar daca nul mai primesc raman cu permisul suspendat, atunci unde este logica ca dupa 30 zile este nul pv. pot astepta si 90 zile pt contestarea sa, care de fapt nu ar mai avea nici un sens....
Daca aveti dovada prin care vi s-a retinut permisul de conducere, pe ea regasiti seria si numarul PV-ului, faceti contestatie, luati un certificat de grefa si mergeti la Politie pentru a va ridica permisul de conducere.
La primul termen de judecata invederati instantei faptul ca nu ati primit procesul verbal de contraventie, ea urmand sa faca adresa catre BPR in vederea depunerii unei copii de pe acesta.

Alte discuții în legătură

Reclamație întârziere comunicare pv Msrius Msrius Cum pot reclama întârzierea intenționată a agentului de circulație de a nu binevoi să trimită procesul verbal pe care am refuzat sa-l semnez, am nevoie ... (vezi toată discuția)
Este acesta motiv de anulare pv? x2chrism x2chrism buna ziua, va deranjez cu o intrebare, am gasit adresa Dvs de email pe site-ul amendaro.wordpress. La data de 10.03.2016 am primit o amenda la Politia ... (vezi toată discuția)
Proces verbal neprimit sith sith 1. E valabila inregistrarea facuta de un radar amplasat pe o masina aflata in mers? Mi-a fost retinut permisul (90 zile)pentru conducere in localitate cu ... (vezi toată discuția)