avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere

Astazi am avut cel mai mare ghinion posibil.
Am primit o "invitatie" la politie ,la accidente usoare pentru un incident(nu-i pot spune accident) intamplat pe data de 20.02.2010.
Am fost agatat de un individ din Bistrita,la un viraj spre stanga.Am considerat ca nu e cazul sa ma opresc,mi-am continuat drumul fara sa ma gandesc prea mult la asta.
Agentul de la accidente usoare(nu vreau sa-l jignesc cu toate ca merita),mi-a luat permisul pentru 30 zile,pentru ca nu m-am prezentat in 24 ore !
Am inteles asta.Dar masina are 2 zgarieturi mici,aproape imperceptibile.
1.As vrea sa stiu daca imi pot ridica permisul fara examen.
2.Daca am platit amenda(pe ghiseul.ro)mai pot face ceva(o contestatie sau ceva pentru a contesta decizia militianului)

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:51, 19 Martie 2010
Avand in vedere ca recunoasteti fapta de neanuntare a evenimentului in termenul legal prevazut,nu se justifica eventuala contestatie
Da ,permisul il ridicati la decaderea termenului,fara alte formalitati
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
ynocentta, utilizator
Msura luata de agentul de politie este perfect legala,dar daca doriti contestarea ei in instanta,este dreptul dvs,in 15 zile de la luarea la cunostinta a procesului verbal,
Sansele de admitere a acesteia ,sunt infirme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident minor, in depasire cosminy_70 cosminy_70 Invatati-ma si pe mine ce sa fac intr-o situatie ca aceasta.Intr-o intersectie din tara asta se intampla urmatoarele. banda de selectie pentru dreapta este ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de putin ajutor, mi sa luat permisul absolut fara motiv! KnightRider KnightRider Am si eu o problema, pe data de 4 iulie mergeam spre Bucuresti ( eu venind dinspre Alexandria) si in comuna Bujoreni chiar la iesire este o vale urmata de o ... (vezi toată discuția)
Amenda si suspendare permis 90 de zile pentru neacordare prioritate in parcare privata popescul popescul Este legal ca pentru neacordarea prioritatii intr-o parcare privata, la plecarea de pe loc (masina \"avariata\" - un Tico - Tico s-a ales cu nu far scos din ... (vezi toată discuția)