avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cand exista obligatia de a declara un punct de lucru?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cand exista obligatia de a declara un punct de lucru?

Am un birou intr-o alta localitate, decat cea in care firma isi are sediul. La acest birou se desfasoara activitati cum ar fi: prezentarea oferte clientilor si eventual inchierea unor contracte. Precizez ca firma se ocupa cu montaj automatizari pentru porti iar activitatea propriu-zisa se desfasoara la domiciliul/sediul clientului. Biroul este folosit doar pentru discutii/negocieri cu clientii. Am obligatia in acest caz de a declara un punct de lucru la adresa din afara sediului? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 00:07, 19 Martie 2010
Punctul de lucru este un centru de activitate unde societatea îşi desfăşoară activitatea în altă locaţie decât sediul social. Prin punct de lucru stabil se înţelege un centru de activitate din structura unui agent economic cu personalitate juridică, având un caracter fix sau permanent, cum ar fi un birou, o fabrică, un magazin, un atelier, o mină, un puţ petrolier ori de gaze, o carieră sau orice alt loc de extracţie a resurselor naturale şi altele asemenea.

Părerea mea este că în cazul dumneavoastră ar trebui să declarați punctul de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru amosica amosica buna, daca o firma are sediul social intr-un oras si isi deschide punct de lucru in acelasi oras ( la punctul de lucru se va desfasura intreaga activitate) ... (vezi toată discuția)
Intrebare stanceni stanceni Poate sa-mi spuna si mie cineva daca este necesar ca un punct de lucru sa aiba angajati si daca da atunci cati?! (vezi toată discuția)
> Simplemyke Simplemyke Buna ziua, Asa cum prevede codul fiscal, art. 8 \"Un sediu permanent presupune un santier de constructii, un proiect de constructie, ansamblu sau montaj ... (vezi toată discuția)