astazi la ITM mi s-a comunicat ca salariul minim pe economie este de 440 ron incepand cu 1.01.2007.
Acum cateva zile m-au pus sa fac act aditional de marire de salariu de la 370 ron la 400. Ce s-a modificat intre timp? Si de ce retroactiv? Poate cineva sa ma scoata din ceata ITM?
multumesc
:D Trist dar adevarat (pentru angajatori) daca calculam dupa CCM unic la nivel national pe ani 2007- 2010 salariul minim al unui salariat cu studii superioare este salariul minim negociat pe societate inmultit cu indicele corespunzator adica 2.
Ex: la un salariu minim negociat pe unitate (sa luam salariu minim negociat la nivel national, adica 440) rezulta 440x2=880.
Dar atentie, coeficienti de salarizare se aplica numai daca salariatul ocupa functia pentru care este prevazuta o astfel de pregatire.
buna,
eu am avut ceva "probleme" cu cei de la ITM Alba si am ajuns in audienta la un inspector sef de acolo in 23 ian. l-am intrebat si de aspectul asta: deci, salariul minim (pentru firmele din domeniul privat )este de 440 RON, se refac actele aditionale de marire de salar adica se face o decizie de majorare colectiva incepand cu data de 01.01.2007, aici depinde oricum de sucursala ITM la care depui actele pt ca am vazut ca difera dintr un loc in altul. in ce priveste coeficientii de marire , inca nici ei nu stiu cu ce se mananca. la fel se intampla si cu Registrul de evidenta al salariatilor, caci au probleme cu softul si ma tem ca inca nu stiu sa l foloseasca
Da, asa au procedat din totdeauna -ori nu stiu, ori se fac ca nu stiu si de aici toata harababura asta care exista in vederea aplicarii CCM. Am inteles ca au fost si ITM care nu aflasera de CCM la nivel national pe 2007 daraminte sa mai stie si cum se aplica!
daca s-ar modifica Legea nr.130/1996 privind contractul colectiv de munca......atunci problema sal minim brut pe tara ar fi mai simpla.....pana atunci o sa ne confruntam mereu cu aceasta problema....Guv stabileste un salariu, iar sindicatele cu patronatul altul.
Salariul minim
voinicdan
Se aude ca de la 01.01.2007 salariul minim pe economie va fi de 440 lei pt cei cu studii medii si de 880 lei pt cei cu studii superioare , e adevarat ! imi ... (vezi toată discuția)