avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgent !!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgent !!!

am nevoie de carnetul meu de munca, dar fostul angajator nu mi l-a dat nici pana acum.In cat timp de la demisie trebuie inregistrata aceasta la ITM? daca angajatorul nu a facut asta, pot trimite o instiintare la ITM?
cum se procedeaza? fostul angajator e pasibil de amenda in cazul in care nu a respectat termenul de inchidere a cartii de munca?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 21:55, 18 Ianuarie 2007

[am nevoie de carnetul meu de munca, dar fostul angajator nu mi l-a dat nici pana acum.In cat timp de la demisie trebuie inregistrata aceasta la ITM? daca angajatorul nu a facut asta, pot trimite o instiintare la ITM?
cum se procedeaza? fostul angajator e pasibil de amenda in cazul in care nu a respectat termenul de inchidere a cartii de munca?

Mai intai, ce anume te intereseaza? Recuperarea carnetului sau sanctionarea patronului?

Da, poti trimite o instiintare la ITM.
Cum procedezi? - O scrii, spui de ce ai scris-o, si le-o trimiti.
Daca e pasibil de amenda sau nu, prea putin ar trebui sa te intereseze in conditiile in care tu nu ti-ai rezolvat problema.
Daca nu-ti dau cartea de munca voluntar, trimite-le prin notar o notificare in acest sens, dupa care ii dai in judecata. Nu au dreptul sa opreasca nicio carte de munca dupa ce relatiile de munca dintre angajator si angajat au incetat.

[am nevoie de carnetul meu de munca, dar fostul angajator nu mi l-a dat nici pana acum.In cat timp de la demisie trebuie inregistrata aceasta la ITM? daca angajatorul nu a facut asta, pot trimite o instiintare la ITM?

Mai intai, ce anume te intereseaza? Recuperarea carnetului sau sanctionarea patronului?

Da, poti trimite o instiintare la ITM.
Cum procedezi? - O scrii, spui de ce ai scris-o, si le-o trimiti.
Daca e pasibil de amenda sau nu, prea putin ar trebui sa te intereseze in conditiile in care tu nu ti-ai rezolvat problema.
Daca nu-ti dau cartea de munca voluntar, trimite-le prin notar o notificare in acest sens, dupa care ii dai in judecata. Nu au dreptul sa opreasca nicio carte de munca dupa ce relatiile de munca dintre angajator si angajat au incetat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare fisa de lichidare = nu se elibereaza cartea de munca ? BadilaR BadilaR Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea situatie : mi-am dat demisia de la actualul loc de munca am respectat perioada de preaviz ceruta de lege , mi-am facut ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi recuperez cartea de munca?? diana2202 diana2202 patronul meu zice ca m-a dat in judecata pentru neglijenta din serviciu(am introdus mai multe credite in aparatul de joc si clientul a jucat pe banii ... (vezi toată discuția)
Carte de munca cu probleme mary_123454 mary_123454 AS DORI UN MIC AJUTOR AM LUCRAT LA O FIRMA X DIN DECEMBRIE 2006.CARTEA DE MUNCA A DESCHIS-O IN MAI 2007.S-A MAI OPERAT IN EA O MARIRE DE SALARIU IN FEBRUARIE ... (vezi toată discuția)