avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale motive reducere capital social SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

motive reducere capital social SRL

Buna ziua,

In practica, care pot fi motivele/situatiile unei reduceri de capital social SRL?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 08:48, 23 Martie 2010
Buna ziua.
Atunci cand asociatii decid acoperirea pierderilor din capitalul social.
Capitalul social trebuie mentinut in limita legala,altfel firma se dizolva.
Pot fi si motive "ortodoxe" gen reducere activitate, dar si neortodoxe gen "armonica":
o majorare imensa de capital impusa de detinatorul pachetului de control, urmata de micsorare, diminuand cotele celor ce n-au participat la majorare. :stunned:
Dar, in cazul "armonica", nu se poate ataca pentru abuz de majoritate?
Daniela SANDU a scris:

Dar, in cazul "armonica", nu se poate ataca pentru abuz de majoritate?

Mi-ar placea sa vad speta in Romania :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare capital social brendissima brendissima cum poate un asociat unic al unui srl sa diminueze capitalul? concret, motive.....multumesc (vezi toată discuția)
Reducerea capital social Csuri84 Csuri84 Buna, am o intrebare in legatura cu reducerea capitalului social. Am citit procedura reducerii capitalului social dar am o nelamurire. Capitalul social era ... (vezi toată discuția)
Acoperirea pierderii din anul precedent Flavius1984 Flavius1984 In cazul in care societatea înregistrează pierderi, datorită unui mediu economic nefavorabil . Eu m-am gandit la o varianta, insa nu stiu cat de corect ... (vezi toată discuția)