avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Caracterizare pentru instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Caracterizare pentru instanta

buna ziua!!! as vrea si eu un model de caracterizare pt tribunal pe care trebuie sa mi-o faca niste cunoscuti sa-mi serveasca la tribunal!!!! va rog mult datimi macar o ideie ce puncte trebuie sa atinga!! va multumesc!!!!!:-/
Caracterizarea facuta de " niste" cunoscuti, daca discutam de prieteni, persoane fizice nu au relevanta din punct de vedere juridic, insa daca discutam de o caracterizare de la locul de munca, de la fostul loc de munca, de la o primaria in raza careia domiciliati, atunci da ,discutam de o proba folosita in circumstantiere in cazul proceselor penale.
Astfel, aceasta poate contine date cu referire la caracterizarea dvs. ca persoana in general, in raport de modul in care sunteti cunoscut in calitate de coleg, de modul in care va exercitati atributiile de serviciu, de modul in care sunteti cunoscut in societate in general si relationati cu persoanele din jurul dvs.
Pentru ca intrebarea dvs. este una cu caracter general, raspunsul meu este unul de prinicipiu.
Retineti insa ca orice caracterizare este un act care emana de la o persoana juridica, deci trebuie sa aiba un nr. de inregistrare, intotdeauna o stampila, antet dupa caz si o semnatura a reprezentantului respectiv.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Probabil este vorba despre o proba in circumstanteiere personala pusa in discutie de instanta penala.
Persoanele in cauza trebuiesc sa faca vorbire despre modul in care sunteti perceput,cunoscut in societate,din punct de vedere civic si moral,care este comportarea dvs, iar daca aceasta este facuta de colegi de munca in afara referirilor de mai sus,mai trebuie sa contina referiri la comportarea dvs.la locul de munca si la modul in care va desfasurati activitatea profesionala.
..V-ar ruga mult de tot daca m-ati ajuta cu o caracterizare tip...eu inteleg ce vreti sa spuneti dar nu stiu cum sa formulez in text..va multumesc
eu am permisul suspndat pt alcolemie, am ajuns la judecata, si vreau sa cer o caracterizare de la locul de munca, imi puteti spune ce trebuie sa contina?
in timpul judecatii cand o sa fiu intrebat daca am de spus ceva, pe langa faptul ca regret si recunosc fapta pot sa spun ca mi-am schimbat locul de munca si am nevoie de permis?
Va multumesc
Sa rezulte din caracterizare ceea ce trebuie si mai ales adevarul ar trebui.
Nimeni nu poate sa va spuna ceva despre ceea ce nu stie.
Cei de la locul de munca stiu si sunt cei mai in masura.

Daca veti recunoaste si mergeti pe aplicarea art 320 ind 1 CPP instanta o sa va ia doar o scurta declaratie.

Alte discuții în legătură

Ma poate ajuta ca rog cineva cu cateva exemple? vyvyx vyvyx Buna ziua. Ma puteti ajuta cu cateva exemple de caracterizari care ar trebui sa ii serveasca cuiva la proces? Caracterizari de la preot, vecini, administratie, ... (vezi toată discuția)
Model caracterizare andrutu andrutu va rog ,cine are sa imi dea si mie un model de caracterizare? (vezi toată discuția)
Caracterizare personala alexbz alexbz Buna ziua vreau si eu daca se poate un exemplu de o caracterizare pentru la tribunal eu fiind complice la un furt calificat si am auzit de la un avocat ca e ... (vezi toată discuția)