avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sanctionare minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sanctionare minori

Buna ziua!
Am un baiat de 12 ani si in urma cu o saptamana, la ultima ninsoare, impreuna cu alti colegi la sfarsitul orelor, in curtea scolii s-a batut cu bulgari de zapada.La un moment dat cei 7 copii, colegi de clasa, au tabarat cu bulgari pe un altul care a cazut sub jetul de bulgari in zapada.
Mama copilului cazut a facut reclamatie la politia de proximitate cum ca fiul meu l-ar fi lovit cu un bulgare de gheata si de aceea i-ar fi venit rau.
Sunt chemata acum la aceasta politie pt a da declaratie, probabil, impreuna cu fiul meu.
As dori sa-mi puteti spune ce ar putea pati fiul meu sau chiar eu, ca parinte.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: raglub , utilizator 11:39, 30 Martie 2010
In raport de eventualele consecinte datorate loviturii,autoritatea poate dispune avertisment sau sanctiune
Este de preferat sa solutionati amiabil evenimentul ,avand in vedere contextul in care s-a produs evenimentul ,sa discutati direct cu parintele copilului,astfel incat acesta sa constientizeze ca a fost o simpla joaca ocazionata de existenta zapezii,fara interes pentru cauzarea de prejudicii .
Da, multumesc!
M-a abordat la telefon, nu am facut nici un comentariu pt. ca in acel moment nu stiam ce s-a intamplat iar la sf. i-am spus ca-mi pare rau daca s-a intamplat asa ceva. Apoi a mers la politie si a facut reclamatie.
A fost si la scoala a doua zi, la directoare, diriginta, iar celor 7 elevi le-a pus un semn la nota la purtare.
Azi am primit un telefon in care am fost invitata impreuna cu copilul la politie.
Nu stiu la ce sa ma mai astept....
Este normal sa dati curs invitatiei,tocmai pentru a demonstra interes pentru solutionarea amiabila a evenimentului
In raport de succesiunea etapelor evenimentului ,se impune sa precizati aspectul ca in fapt a fost o joaca,la care au participat mai multi copii,nu a existat conflict
Avand in vedere numarul participantilor la eveniment ,apreciez ca este greu de identificat autorul bulgarelui de zapada care a cauzat prejudicii
In raport de interesul evident strict pentru joaca in zapada,.este o sarcina dificila a individualiza autorul bulgarelui buclucas si apreciez ca reprezinta un exercitiu de responsabilitate din partea cadrelor didactice ,pentru aplicarea de sanctiuni impotriva copiilor
Daca copilul lovit nu a suferit vatamari ale sanatatii,probabil ca veti fi sanctionata ,in calitate de parinte cu o amenda contraventionala.
Este bine ca la politie sa staruiti intr-o impacare cu parintii minroulrui lovit,atat dvs.cat si ceilalti parinti,aflati in aceasta situatie
Multumesc pentru raspuns, dar se pare ca numai eu sunt chemata dintre parinti.Reclamatia priveste se pare numai copilul meu.
Am fost contactata numai telefonic si invitata sa ma prezint la politie luni.
Este corect transmisa aceasta invitatie?

Alte discuții în legătură

Nota purtare elev. paulionstoica paulionstoica Se poate scadea nota la purtare unui elev de clasa a-V-a, fara a se instiinta in scris parintii acestuia, inainte de a se trece direct la acest eveniment? (vezi toată discuția)
Sanctiuni elevi conf. rofuip sau rofui? Dia42 Dia42 Buna ziua. Sunt parinte si ma confrunt cu o dilema. Intre (ROFUIP) - Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar - vezi ... (vezi toată discuția)
Scaderea notei la purtare sabina1234 sabina1234 Ieri copilul meu a fost influientat de alt coleg care i-a lipit un absorban te spate la un baiat din clasa lui sa ii faca poza la acesta unde se vedea ... (vezi toată discuția)