avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pentru cate persoane poate vota o persoana in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pentru cate persoane poate vota o persoana in sedintele de bloc?

La noi in bloc sunt 10 apartamente libere, iar administratorul voteaza de fiecare data pentru cele 11 apartamente (cel personal + cele 10 libere). Blocul are 44 de apartamente, iar administratorul are din start 25% din voturi la sedintele de bloc. Vroiam sa va intreb daca e legal acest lucru, daca exista o lege care spune cate apartamente poate reprezenta o persoana din bloc?
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:27, 1 Iunie 2011
Daca are imputernicire atasata la sedinta poate vota.
Daca voteaza fara imputernicire puteti sa anulati procesul-verbal.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca are imputernicire de la proprietarii respectivi poate reprezenta una sau mai multe persoane - nu e specificat un numar.
Legea 230/2007
Art.25.1
.....................
c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza;
d) un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membri absenti, daca prezinta imputernicire semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza;
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
elga50, moderator
Si eu cred ca are imputernicire.
Verificati acest aspect si apoi reveniti.

avocat Claudiu Lascoschi
eu n-as fi asa convins ca are acea imputernicire. daca ar fi avut, pentru evitarea oricaror discutii, ar fi aratat neintrebat acele imputerniciri.
dar de ce sint libere cele 10 apartamente ?
Daca sunteti atat de sigur ca nu are imputerniciri puteti deschide proces.
Faptul ca 10 apartamente sunt libere nu inseamna neaparat ca nu ar avea imputerniciri.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Cate imputerniciri poate avea o persoana care administreaza 3 ... GIGI2109 GIGI2109 Cate imputerniciri poate avea o persoana care administreaza 3 apartamente in contul unir proprietari, si toti, ii dau acestuia procura ca sa-i repeinte in AG. (vezi toată discuția)
Buna ziua. trei intrebari cu referire la reprezentarea cu imputernicire ... okdaniok okdaniok Buna ziua. Trei intrebari cu referire la reprezentarea cu imputernicire la adunarea generala a asociatiei de proprietari. Prima intrebare. Un proprietar ... (vezi toată discuția)
Presedinte care nu este proprietar joannablue joannablue Buna ziua, stiu ca presedintele asociatiei de proprietari trebuie sa fie membru al asociatiei si, implicit, proprietar in bloc. La noi in bloc presedintele ... (vezi toată discuția)