avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacarea unui contract de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacarea unui contract de donatie

imi puteti spune,va rog,in cazul in care o persoana isi doneaza imobilul catre cineva din familie si creditorul chirografar al donatorului afla de aceasta tranzactie si doreste a ataca acest act in instanta,poate inscrie ceva la cartea funciara pana nu se finalizaza favorabil pentru el procesul?poate inscrie ceva chiar de cand incepe un astfel de proces?sau cum se procedeaza in asfel de cazuri?(donatarul si-a insris proprietatea in cartea funciara si inca nu apar sarcini,deci deocamdata este in regula).multumesc frumos
orice actiune promovata in instanta, care priveste un imobil, poate fi inscrisa in CF -ul imobilului respectiv, dupa inregistrarea acesteia la instanta competenta!
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
INASEL ALIN - Cabinet de Avocat, Avocat
dar poate pune interdictie de a-l vinde?sau doar isi inscrie suma care ii este datorata?multumesc
ma intereseaza mai exact daca in timpul procesului eu ca donatar il mai pot vinde.
Pai daca are interdictie la cartea funciara? nu e clar ca nu?cel putin legal...
Eu am inteles ca inca nu are interdictia, nu apar sarcini in CF. Inca.
Bineinteles ca nu il veti mai putea vinde si, chiar daca o faceti acum, se vor revoca toate actele subsecvente, deci nu scapati de creditorul chirografar ( decat prin plata).

Alte discuții în legătură

Pot pune ipoteca pe o casa ipotecata deja? Costin Savescu Costin Savescu Am o casa ipotecata de banca. Mai pot pune o ipoteca in favoarea unei persoane fizice la un imprumut de bani pe care sa mi-l dea acea persoana prin notar? In ... (vezi toată discuția)
E procedura inscrierii somatiei in cartea funciara obligatorie la executare imobiliara? catinf catinf Buna ziua, Debitorul isi instraineaza imobilul (cu act v-c cu clauza intretinere) cu 4 zile inainte de primirea somatiei de plata de la executori. Noii ... (vezi toată discuția)
Interdictii imobil ipotecat luciaro luciaro daca am un imobil ipotecat si in contractul cu banca nu se precizeaza nici o interdictie in acest sens, pot sa fac modificari la imobil fara acordul( stirea) ... (vezi toată discuția)