avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe vinzare apartament mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe vinzare apartament mostenit

Am mostenit un apartament de la parintii mei care din pacate s-au strins din viata. As dori sa aflu ce taxe/impozite voi avea de platit daca doresc sa vind apartamentul acum, sau peste mai mult de 3 ani.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 19:35, 19 Martie 2010
Aveti de platit impozitul anual aferent imobilului iar daca vindeti apartamentul : trebuie sa faceti carte funciara + intabulare (daca nu sunt facute) si sa platiti taxele notariale in functie de valoarea declarata a imobilului .
Impozitul pe transferul de proprietate este platit de catre vanzator si se calculeaza astfel:
a) pentru constructiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum si pentru terenurile de orice fel fara constructii, dobandite intr-un termen de pana la 3 ani inclusiv:
- 3% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv;
b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobandite la o data mai mare de 3 ani:
- 2% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv.
Cumparatorul plateste onorariul notarului+TVA (acesta se calculeaza in functie de pretul din grila al apartamentului), timbrul judiciar si intabularea proprietatii pe numele sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa catre stat ContSters56818 ContSters56818 In urma vanzarii unui imobil,care sunt taxele care se platesc catre stat de catre vanzator,respectiv cumparator? (vezi toată discuția)
Impozit vanzare apartament ContSters78406 ContSters78406 Pentru un apartament care este obtinut dintr-o mostenire, mostenire dezbatuta in termenul legal de 2 ani, locuinta cumparata in urma cu 9 ani, care mai este ... (vezi toată discuția)
Taxe la vanzare imobil ContemporaryCaveman ContemporaryCaveman Buna Seara, Va rog sa-mi spuna si mie cineva, daca se poate, cum se calculeaza taxele care se platesc la vanzarea unui imobil? Conteaza suma cu care s-a ... (vezi toată discuția)