Am depus actiune la Tribunal, sectia Litigii de munca, deoarece angajatorul nu mi-a platit doua luni de concediu medical si mi-am dat demisia conform Art 79.8. Codul muncii) .
Am primit citatie de la tribunal, pentru judecare, atat eu cat si angajatorul. Dupa primirea citatiei de catre angajator , am fost contactat de catre acesta, cerandu-mi sa renunt la demisie si sa-mi fac cerere pentru desfacerea contractului de munca cu acordul partilor. Mentionez ca nu si-a luat un angajament ferm in privinta achitarii salariilor.
Cum trebuie sa procedez avand procesul pe rol?
X-( Eu as merge pe demisie mai ales ca asa ai introdus actiunea la Tribunal. Daca este un angajator excroc s-ar putea sa incerce sa te pacaleasca din nou si poate complica lucrurile. Sfatul meu este sa mergi inainte pana la capat.
Daca in actiune s-a facut referire la felul incetarii CIM, e de discutat.
Dar problema principala era plata concediului medical si nu felul incetariiCIM-ului
Desi nu stiu cu ce l-ar avantaja pe angajator incetarea CIM cu acordul partilor?#-o
S-ar putea sa te pacaleasca si sa accepti o incetare prin acord cu anumite clauze, printre care ar putea fi strecurata si cea privitoare la faptul ca nu mai ai nici o pretentie impotriva angajatorului sau ca sunt de acord sa-ti plateasca dar intr-un anumit timp.
Ai grija ce semnezi, daca ajungi s-o faci!
Mai mult, nu ar fi privita cu ochi buni de catre instanta modificarea privind motivul incetarii raporturilor tale de munca.
:P Depinde cine la sfatuit pe angajator! Am specificat si mai sus ,daca merge pe demisie instanta l-ar putea obliga la plata tuturor drepturilor la zi , dar daca angajatorul reuseste sa desfaca contractul cu acordul partilor nu mai plateste decat ceea ce stabileste cu partea sau nimic.