avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

Am depus actiune la Tribunal, sectia Litigii de munca, deoarece angajatorul nu mi-a platit doua luni de concediu medical si mi-am dat demisia conform Art 79.8. Codul muncii) .
Am primit citatie de la tribunal, pentru judecare, atat eu cat si angajatorul. Dupa primirea citatiei de catre angajator , am fost contactat de catre acesta, cerandu-mi sa renunt la demisie si sa-mi fac cerere pentru desfacerea contractului de munca cu acordul partilor. Mentionez ca nu si-a luat un angajament ferm in privinta achitarii salariilor.
Cum trebuie sa procedez avand procesul pe rol?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:32, 17 Februarie 2007
Se poate si cu acordul partilor:)
Asta nu-l exonereaza de plata concediului medical:(
X-( Eu as merge pe demisie mai ales ca asa ai introdus actiunea la Tribunal. Daca este un angajator excroc s-ar putea sa incerce sa te pacaleasca din nou si poate complica lucrurile. Sfatul meu este sa mergi inainte pana la capat.
Daca in actiune s-a facut referire la felul incetarii CIM, e de discutat.
Dar problema principala era plata concediului medical si nu felul incetariiCIM-ului
Desi nu stiu cu ce l-ar avantaja pe angajator incetarea CIM cu acordul partilor?#-o
S-ar putea sa te pacaleasca si sa accepti o incetare prin acord cu anumite clauze, printre care ar putea fi strecurata si cea privitoare la faptul ca nu mai ai nici o pretentie impotriva angajatorului sau ca sunt de acord sa-ti plateasca dar intr-un anumit timp.
Ai grija ce semnezi, daca ajungi s-o faci!
Mai mult, nu ar fi privita cu ochi buni de catre instanta modificarea privind motivul incetarii raporturilor tale de munca.
:P Depinde cine la sfatuit pe angajator! Am specificat si mai sus ,daca merge pe demisie instanta l-ar putea obliga la plata tuturor drepturilor la zi , dar daca angajatorul reuseste sa desfaca contractul cu acordul partilor nu mai plateste decat ceea ce stabileste cu partea sau nimic.

Alte discuții în legătură

Refuza sa imi dea salariul si diurna Emmanuel_ro Emmanuel_ro Buna , lucrez la o companie de transport , am fost in concediu medical aprox 3 saptamani si firma X acum refuza sa imi dea diurna pana cand nu imi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Mutare pe un post inferior kszabo1979 kszabo1979 Buna ziua As fi recunoscatoare daca m-ar putea ajuta cineva in poblema urmatoare: Sunt angajata la o firma de 10 ani in functie de sef birou export / ... (vezi toată discuția)
Urgent !!! actiune pentru recuperarea prejudiciilor Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am urmatoarea speta. Suntem o fabrica de termopane care a avut o salariata angajata pe functia de operator calculator avand ca si proceduri de ... (vezi toată discuția)