Buna seara.
Am 15 ani si trebuie sa fac un referat pt scl in care sa scriu ce profesie vreau sa urmez,ce studii imi trebuies si in ce consta.Dna profesoara ne-a cerut sa luam date de la cineva care are acea functie.
Eu vreau sa fiu avocata. Am nevoie de datele mentionate mai sus.Credeti ca ati putea va rog sa sa m-i le dati?
(am nevoie de ele cat mai repede)
Cel mai sigur gasiti informatii pe site-ul Uniunii nationale a barourilor din Romania, www.unbr.ro, la sectiunea Examen de primire.
Puteti cauta tot pe acel site, la sectiunea Legislatie si Legea 51/1995 si Statutul profesiei - sunt legile care reglementeaza profesia de avocat.
Altfel, va dura f mult sa va dam atatea detalii.
Succes!
Draga Raluca chiar ma bucura faptul ca cineva de varsta ta stie deja ce vrea sa faca in viata.Deci, intr-adevar legea care guverneaza organizarea profesiei de avocat este Legea 51/1995 mod. si compl. precum si Statutul profesiei de avocat.Ce trebuie sa mai stii este ca bineinteles trebuie sa absolvi in prealabil cursurile unui liceu, apoi trebuie sa urmezi cursurile unei facultati de drept si sa obtii desigur o licenta in stiinte juridice, specializarea drept.Dupa aceea va trebui sa sustii un examen de admitere in cadrul unui barou, examen care iti da posibilitatea sa devii membru al acelui barou, iar pe o perioada de 2 ani vei efectua stagiatura bineinteles sub indrumarea unui maestru, respectiv a unui avocat cu o experienta de minim 10 ani.Dupa 2 ani vei putea participa la examenul de definitivat iar dupa ce vei trece si de acest examen vei fi avocat cu drepturi depline ca sa spun asa si vei avea bineinteles cabinetul tau.Drumul este lung si anevoios, insa daca iti doresti cu adevarat sa devii avocat vei reusi.Totul este sa fii perseverenta, ambitioasa si sa fii indragostita de aceasta minunata meserie, pentru ca iata se poate si asta ti-o spune un avocat cu o experienta de 12 ani.