avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionarea
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionarea

am lucrat in MAI,posturi comunale de politie,pentru care se acorda grupa l de munca.Cate luni se pun pentru un an lucrat in aceste conditii ?
Cel mai recent răspuns: ContSters83807 , utilizator 21:55, 19 Martie 2010
Persoanele care, pana la data de 01.04.2001, au lucrat cel putin 5 ani in fostele grupe I si/sau a II a de munca si care s-au pensionat atat in baza legislatiei anterioare, cat si in baza prevederilor Legii nr.19/2000. Aceste persoane, conform art.16 din Legea nr.3/1977, au beneficiat de un bonus la vechimea in munca, asa cum s-a aratat deja, de:

6 luni pentru fiecare an lucrat in grupa I de munca,
3 luni pentru fiecare an lucrat in grupa a II a de munca.

Acest bonus a fost definit de O.U.G. nr. 100/2008 ca fiind “spor acordat pentru vechimea realizata in grupa I sau II de munca.”
Acest spor la vechime a fost luat in considerare:

la calculul vechimii necesare deschiderii dreptului la pensie, anterior datei de 01.04.2001;

la calculul vechimii totale in munca utilizate la stabilirea pensiilor anterior datei de 01.04.2001;

la calculul stagiului complet de cotizare necesar deschiderii dreptului la pensie, ulterior datei de 01.04.2001;

la reducerea varstelor de pensionare, atat anterior cat si ulterior datei de 01.04.2001.

in procesul de recalculare a pensiilor, conform O.U.G nr.4/2005 aprobata prin Legea nr.78/2005;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul punctaj pensie janblanaru janblanaru Sunt nascut la data: 14 martie1945, am lucrat 20 ani in GRII,m-am pensionat in anul 2000 pe Lg.3/1977,am primit o bonificatie de 5 ani pentru Gr.II. NU ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei actiune in instanta laurasuteu laurasuteu • Am gasit pe net urmatoare cerere: Subiect: Recalcularea pensiei - actiune in instanta Domnule ... (vezi toată discuția)
Legea sistemului unitar de pensii - forma finala promulgata gelugeo gelugeo Art. 30 (4) [b]Este asimilată [/b][/u]stagiului de cotizare în condiţii speciale de muncă, prevăzut la alin. (1) lit. b), perioada anterioară ... (vezi toată discuția)