am facut acte de intretinere cu bunicii mei.am investit in jur de 600 mil lei in renovarea apartamentului.in urma unor certuri acestia vor sa strice actele .intebarea mea este daca pot sa-mi mai recuperez banii investiti neavand cum sa fac dovada ca i-am intretinut dar am aproape toate chitantele de la renovarea apartamentului si daca platim noi ceva cheltuieli de judecata atunci cand strica ei actele?va multumesc
Eu nu le dau nici o sansa in a "strica" actele, mai ales daca aveti toate dovezile de investitii si intretinere.
Chiar daca va dau in judecata, pt neexecutarea obligatiilor din contract, aveti probele la indemana ca de fapt le-ati indeplinit.
Bineinteles ca in cazul putin probabil in care ar reusi rezilierea contractului, aveti un drept de creanta asupra sumelor pe care le-ati investit.
Dovezile privind investitiile facute in apartament nu au nicio legatura cu contractul de intretinere si cu respectarea obligatiei de intretinere, obligatie care consta in asigurarea hranei, a ingrijirii, a medicamentelor, a curateniei etc, asa cum sunt cuprinse acele obligatii in contract.
Va trebui sa dovediti, prin urmare, nu efectuarea de investitii ci executarea obligatiei de intretinere.
Dovada investitiilor facute va va folosi eventual la recuperarea sumelor in cazul in care veti pierde dreptul de proprietate, cu exceptia cazului in care ar fi vorba de cheltuieli voluptuarii iar dumneavoastra veti fi dovedit a fi de rea credinta (lucru usor de probat daca se admite desfiintarea contractului pentru neprestarea intretinerii).
Aveti chitante pentru hrana, medicamente, imbracaminte, martori pentru faptele de intretinere, etc? Asta ar trebui sa va preocupe in primul rand.
Buna ziua
baloo_1972
cu multi ani in urma am facut un act de vinzare-cumparare pe un apartament cu clauza de intretinere intre timp unul din cei 2 fosti proprietari a decedat iar ... (vezi toată discuția)