avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua

cu multi ani in urma am facut un act de vinzare-cumparare pe un apartament cu clauza de intretinere intre timp unul din cei 2 fosti proprietari a decedat iar cel de al doilea necontribuind cu nimic la intretinere si mincare+medicamente (apartamentul din unul clasic vechi l-am modernizat am pus centrala termica la adus la norme maxime de imbunatatire) aceasta primind o oferta de la un om de rea credinta ma ameninta ca strica actele casei ca s-o vinda inca o data acestuia din urma vazind cum arata apartamentul actual .Intrebarea mea este daca e posibil acest lucru si cum as putea sa ma protejez v-a multumesc.
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 19:22, 31 Ianuarie 2010
Contractul de vanzare cumparare se poate anula daca acea clauza de intretinere nu se respecta din rea credinta dovedita in instanta.Dar nu am inteles daca dvs sunteti persoana care trebuie intretinuta sau cumparatoarea.
Daca va da in judecata trebuie sa probati ca i-ati acordat intretinere ( alimente si medicamente, ati platit si cheltuielile casei, dupa cum spuneti).

Nu se poate "strica" acest contract decat daca el poate proba ca nu v-ati indeplinit obligatiile asumate.

Aveti grija de acum incolo sa aveti probe si martori cand ii acordati intretinerea. Pastrati chitantele de la intretinere si il puteti chema pe administrator ca martor ca platiti dvs. Si cand mergeti sa ii dati intretinutului alimente etc. sa aveti un martor.
Dar nu am inteles daca dvs sunteti persoana care trebuie intretinuta sau cumparatoarea

Ptr d'na Ruje
ma ameninta ca strica actele casei ca s-o vinda inca o data

S'ar putea ca administratorul sa nu vrea sa fie martor intr'un proces. In cazul asta , rugati'l sa va scrie pe chitanta de la intretinere : a platit d'l/d'na, stampilat si semnat si pastrati foarte bine aceste chitante

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de intretinere iulutzz iulutzz am facut acte de intretinere cu bunicii mei.am investit in jur de 600 mil lei in renovarea apartamentului.in urma unor certuri acestia vor sa strice actele ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere NELU_CERBU NELU_CERBU am un contract de vinzare cumparare cu clauza de intretinere cu o matusa care este bolnava de boala altzaimer ,si locuieste la tara ,nedorind sa locuiasca cu ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare - cumparare cu clauze semnat doar de unul dintre soti andaschatzi andaschatzi Bună seara! Părinții mei mi-au vândut casa în anul 1997 și în act sunt două clauze, una de locuit până la sfârșitul vieții, cealaltă de ... (vezi toată discuția)