avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare - cumparare cu clauze semnat doar de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare - cumparare cu clauze semnat doar de unul dintre soti

Bună seara!

Părinții mei mi-au vândut casa în anul 1997 și în act sunt două clauze, una de locuit până la sfârșitul vieții, cealaltă de întreținere. Pe atunci eram căsătorită și soțul meu a refuzat să semneze actul de vânzare datorită clauzelor cu care nu era de acord. Însă în actul de vânzare scrie la un moment dat ”că sunt de acord să împart imobilul cu soțul meu conform codului familiei”...
În anul 2008 am divorțat, rămânând să îngrijesc cei doi părinți singură, el neparticipând la sprijinul lor.
Cum pot face ca el să nu beneficieze de casa părinților, dacă el nu participă cu niciun sprijin?

Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andaschatzi , utilizator 13:24, 31 Iulie 2015
In cazul in care ar avea eventuale pretentii o sa faceti dovada ca ati contribuit exclusiv la intretinerea parintilor dvs.Oricum pastrati chitantele cu medicamentele,produsele alimentare etc Poate nu ar fi rea o declaratie notariala data de catre parinti in care sa mentioneze aspectele mai sus prezentate.
Deoarece este un contract de vânzare cumpărare, soțul d-voastră atre dreptul asupra casei cumpărate/vândute de părinți.
Faceți cum v-a sfătuit mai înainte d-l avocat și mai ales să puteși dovedi și faptul că nu contribuie la întreținerea acestora așa că acest act ar putea fi anulat din cauza nerespectării unei clauze. -aceea de întreținere. Dar trebuie dovedit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cu respect, vă mulțumesc!

Anda S.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere . florentina1977 florentina1977 Parinti mei sunt in viata si vor sa imi faca acest contract , dupa ce va muri unul din ei , se poate razgandi celalalt si sa anuleze acest contract ? chiar ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere auramitrea auramitrea Buna seara, sotul meu are contract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere cu parintii.El mai are 3 frati,intre timp unul dintre parinti a decedat ... (vezi toată discuția)