avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

Buna seara,
sotul meu are contract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere cu parintii.El mai are 3 frati,intre timp unul dintre parinti a decedat adica mama.Tatal in prezent este nemultumit de tratatie si doreste sa rupa contractul,cauza in care sotul meu a ajutat la reabilitarea casei in proportie de 70%gaze,centrala termica,hidrofor ,etc.
In cazul in care contractul s ar desface lui cat i ar reveni din partea mamei,ar avea vreun drept?Mai mentionez ca la semnarea contractului sotul meu le a dat parintilor in prezenta notarului suna de 30.000 mii lei.Cu aceasta suma ce se va intampla,i se va returna?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: auramitrea , utilizator 23:45, 9 Noiembrie 2012
rezilierea se face numai in instanta si numai daca se constata ca sotul nu si-a indeplinit obligatiile de intretinere: mancare, medicamente, etc.
banii dati ca parte din pret se restituie
banii investiti in casa se pot cere printr-o cerere reconventionala in acelasi proces- actiune in pretentii
Iar cu parte mamei dupa deces,cese va intampla?
Initial daca unul din parinti a decedat dupa ce i a vandut casa,acea parte nu i revine sotului meu?
daca se reziliaza contractul se repun partile in situatia anterioara. parintii nu au vandut fiecare cota-parte, ci impreuna au instrainat un singur bun.
dar! dupa reziliere, bunul revine ambilor parinti si sotul dumneavoastra dobandeste o parte din casa ca MOSTENITOR, nu in calitate de cumparator. Cota pe care o dobandeste este de 3/4 din jumatatea mamei, iar 1/4 din jumatatea mamei revine tatalui sau.

daca sotul face dovada ca i-a luat de mancare, ca i-a asigurat cele necesare pentru ca tatal sa fie spalat, ingrijit, cu medicamente si alte chestii utile, nu poate pierde procesul. daca tatal refuza sprijinul fiului, sa aveti martori pt a dovedi asta. daca tatal refuza, desi fiul vrea sa-l ingrijeasca, atunci nu se reziliaza contractul pt ca e vina tatalui
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
Mihaela Enache, Avocat
Iar cu bani ,cei 30.000 de mii pe care i a dat in momentul semnari contractului ce se va intampla?ii pot recupera?
Iar tatal sau ce poate face cu partea lui,o poate da unuia dintre copii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea proprietatii tatalui meu zialulu zialulu Buna ziua.Tatal meu ,inpreuna cu mama mea,au cumparat un apartament in anul 1974 cu plata retinuta in fiecare luna la salariu pe timp de 30 de ani.In acest ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua, Am si eu urmatoarea situatie: S-a facut un contract de vanzare-cumparare cu o anumita suma intre parinti si fiu cu uzufruct viager, fiul ... (vezi toată discuția)
Divort casatorie raului17 raului17 daca casa e pe numele mamei si e decedata nu am facut succesiunea suntem 3 mostenitori ce drept prin casatorie are dreptul sotul meu avem 25 de ani de ... (vezi toată discuția)