avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandirea proprietatii tatalui meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandirea proprietatii tatalui meu

Buna ziua.Tatal meu ,inpreuna cu mama mea,au cumparat un apartament in anul 1974 cu plata retinuta in fiecare luna la salariu pe timp de 30 de ani.In acest apartament stateam eu iar parintii mei locuiau in casa pe care mama mea o avea de la primul ei sot decedat,ulterior casatorinduse cu tatal meu.Din prima ei casatorie a avut un copil.Dupa moartea tatalui meu in anul 2002 am fost chemata de mama mea si de fratele meu avut de mama din pria casatori,pentru a putea ca ei sa vinda atit propietatile di partea mamei pe la primul ei sot cit si di partea parintilor mamei mele pspunindumi ca eu nu am dreptul la nimic di dartea primului ei sot iar di partea parintilor ei partea mea sa o dau ei si copilului ei avut din pria casatorie mie raminindumi apartamentul cumparat de tatal meu si achitat integral in anul 1992 (cu suma restante de platit=30.000 mii lei)de catre sotul meu si cu promisiunea de a face act de vanzare/cumparare pe numele nosto.Acest lucru nu sa mai intimplat eu fiind plecata in strainatate in in anul 2001 tatal si mama mea au scimat apartamentul pe o casa in afara bucurestiului fara a ne spune nimic.Anii au trecut si impreuna cu sotul meu a hotarit sa facem actele acestei case dar surpriza ,copilul avut da mama mea vrea si el partea lui de la mama lui,si intre tip de la decesul tatalui meu au vandut si autoturismul DACIA pe care tatam meu o avea fara sa stiu eu .Toate actele calei tatalui meu si certificatul de deces sint luate de fiul mamei mele si am probleme dea le avea pentru a putea dobindi drepturile mele.Va rog de a ma sfatui ce trebuie sa fac si in ce maniera pentru a avea ce i-mi revine.MULTUMESC si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:57, 27 August 2013
Mama traieste? Ca fiica puteti cere dezbaterea succesiunii dupa tatal dvs,va trebuie certificatul de deces al tatalui,care daca nu-l aveti puteti cere un duplicat la Primarie serviciul de stare civila, anexa 24 de la primaria localitatii unde a avut ultimul domiciliu in care este specificat ce avea in proprietate la data decesului.Daca fratele vitreg a luat certificatul de deces al tatalui dvs.si actele de proprietate, puteti face plangere la politie, el nefiind fiu al defunctului dvs. tata,poate fi incadrat la furt.Ar fi bine sa vb. cu un avocat. Bafta
Da mama traieste ,ia nu are mutatia la casa respectiva numai eu o am ,dar locuieste acolo ,pensia mamei o ia fratele meu ,iar in ultimii 5 ani a avut si chiriasi banii luindui tot el iar eu in dadeam bani cind avea nevoie,iar acum la intrebarea mea "unde sint banii"m-ia spus ca pe mine nu ma intereseaza iar daca traia tatal meu nu i-mi dadea nimic.MULTUMESC pentru raspuns si idrumatima ce sa fac.
Trebuie sa cereti deschiderea succesiunii, mergeti la un notar ,daca mama nu este de acord mergeti in instanta.
Succesiunile se deschid prin moarte. Este vorba de dezbaterea succesorala, care asa cum a spus si userul de mai sus o puteti face pe cale amiabila la notar , competent find notarul de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu sau in caz de neintelegere in instanta ins a far a a avea in prealabil o incheiere data de de un notar public care este obligatorie instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire stefan70 stefan70 Buna ziua.Tatal meu a murit acum 4 ani, iar acum trebuie sa dezbatem mostenirea, adica un apartament si bunurile. Mentionez ca santem 2(doi) frati si mama ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii casatorii diferite Sekler Sekler Mama din prima casatorie are doi copii C1 si C2. Divorteaza si se recasatoreste rezultand alti doi copii C3 si C4. In timpul celei de a doua casatorii sotii ... (vezi toată discuția)
Mostenire simina_28 simina_28 Buna seara. Dupa moartea tatalui,mama a facut succesiune la casa,eu am primit de la sora mea o suma de bani (5000 marci pe vremea aceea),despagubire ca sa ii ... (vezi toată discuția)