avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea și tatăl meu vitreg au cumpărat o casă cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea și tatăl meu vitreg au cumpărat o casă cu credit ipotecar în care am investit și eu o sumă mare de bani. Ce act ar trebui să facem ca să fim siguri, eu și soția, că nu o vom împărți cu frații și surorile lui?

Buna ziua . Mama mea sa recasatorit cu un barbat acum 8 ani . De 1 an de zile , au scos impreuna bani din banca ( credit ipotecar ) , am vandut apartamentul in care locuiam ( care a fost 1/1 al mamei mele ) , iar cei doi au cumparat o casa in care locuim . ( eu , mama , tata vitreg si viitoarea sotie ) . Intrebarea mea este , cum se poate , ca dupa moartea parintilor casa sa imi ramana in totalitate mie si sotiei , deoarece cu banii de pe apartament ( ~ 60.000 euro , mostenirea mea) si cu o mica parte am cumparat casa , iar cu restul banilor am lucrat la subsol si la parter . Dupa nunta + economiile mele eu as investii aproximativ 30.000 euro in aceasta casa . Tata vitreg nu are alti copii, dar are frati si surori , iar el a dat stergerea la tot ce ia lasat parintii lui , nu vreau ca dupa ce mor ei , sa vina membri din familia lui sa ceara parte in casa unde am investit bani fara ajutor din partea lor . Stiu ca este o chestie de bun simt si te-ar bate Dumnezeu sa faci asa ceva , dar in ziua de astazi nu prea mai ai parte de respect si de bun simt . Bineinteles la batranete , eu voi avea grija de ei , dar probabil va trebui facut un act sau ceva , deoarece pe vorbe eu nu as investi atatia bani in casa .
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:12, 5 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
1. Pastrati TOATE actele (inclusiv de vanzare cumparare) si actele cu care faceti ORICE investitie.
2. Daca parintii va fac act de vanzare cumparare cu clauza e perfect daca nu nu prea aveti ce face.
3. la decesul oricaruia dintre parinti solicitati sa se constate ca a existat o casa vanduta si din acei bani s-a vandut actuala casa.
Va trebui sa aveti acte.
Discutati cu un avocat cat mai repede astfel incat sa va invete toate dedesupturile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încheiati un contract de întreținere.
De ce sa faceti vânzare cumpărare daca nu le dati bani?
In plus vânzările "cu clauza " sunt considerate a fi donații deghizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri emilia19p emilia19p Buna! sunt noua pe forum si sincer nu ma prea pricep la legi sau tot ce tine de avocatura dar am mare nevoie de un sfat. M-am casatorit acum 2 ani si de ... (vezi toată discuția)
Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decesul tatalui Pettria Pettria Buna ziua, Tata s-a recasatorit in anul 2002,dupa divortul de mama mea naturala. Tata decedeaza in anul 2015,iar patrimoniul ramas este ... (vezi toată discuția)