avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz in servici
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz in servici

in urma cu cateva saptamani am fost oprit in trafic de catre un echipaj de politie .De fapt m-au asteptat sa ies dintr-un magazin m-au urmarit cu masina cam doua sute de metri iar apoi mi-au facut semn sa opresc.Unul dintre politisti mi-a cerut actele masinii si i-am dat talonul.Fara nici-o explicatie , l-a retinut si mi-a spus sa-i urmez la sediul politiei.La sediul Politiei mi-au cerut sa dau o declaratie referitoare la masina si mi-au spus ca masina trebuie sa ramana la Politie pentru cercetari deoarece exista o sesizare si ca masina ar fi suspecta.
Intrebarea este urmatoarea: au procedat corect politisti? nu trebuia sa fiu citat sa ma prezint cu masina la Politie sau macar anuntat in vreun fel.
Faptul ca mi-au luat talonul la masina si mi-au retinut masina si mi-au dat o "dovada" e o procedura legala?Am cerut sa mi se spuna daca sant invinuit daca e inceputa urmarirea penala impotriva mea si mi-au spus ca nu , dar ca as fi " faptuitor"?
Se poate face ceva impotriva politistilor?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:08, 20 Martie 2010
depinde ce fel de faptuitor sunteti.. aveti idee? nu ati dat o declaratie ceva?
fals material in inscrisuri oficiale .
masina nu e furata am cumparat-o in urma cu 5 ani , talonul e original ,cartea de identitate la fel infoliata RAR.
Mi-au spus ca masina nu figureaza ca furata pt. ca astfel "dormeam la ei"
nu stiu in ce consta falsul....
Deci sunteti invinuit pentru infractiunea prevazuta de art 288 Cod penal
Din afirmatiile dvs rezulta ca mai exista o sesizarea in baza careia masina ar fi suspecta,motiv care a determinat politia sa retina auto si talon pentru verificari
Nu subzista elemente care sa conduca la evidentierea infractiunii de abuz in serviciu in sarcina politiei
Este de preferat sa contactati avocat ,care sa va reprezinte si sa va apere interesele
din faza de cercetare penala
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
ynocentta, utilizator
Chiar daca politistii,prin atitudine v-au creat un disconfort evident,cred ca acestia au procedat corect.
Afirmatia mea se bazeaza pe faptul ca, daca politistii aveau mai multe numere de masini cu diferite probleme de urmarit in trafic,acestia v-au" luat" din trafic cerandu-va corect sa ii insotiti la politie,unde vi s-au inmanat acte justificative.
Daca demersul acestora,se va dovedi in final a fi unul incorect,facut cu rea credinta ,aveti posibilitatea sa actionati in justitie institutia din care fac parte pentru plata sumei care ar reprezenta lipsa de folosinta a masinii
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie politie ca invinuit catalin1985 catalin1985 Buna ziua. Este prima oara ce mi se intampla si nu stiu ce sa fac. Acum 2 ani am cumparat o masina care avea toate actele, dar cu mai multi vanzatori fara ca ... (vezi toată discuția)
Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata Marius Nou Marius Nou In urma unei plangeri facute de mine la Politie, cum ca anumite presoane mi-au furat identitatea si au folosit-o in diverse scopuri, Parchetul de pe langa ... (vezi toată discuția)