Daca o hotarare de divort din Canada este definitiva si recunoscuta in Romania ca fiind definitiva, ce trebuie facut pentru a se clarifica partajul patrimoniului din Romania, dat fiind ca el nu a fost clarificat in Canada?
Partajul nu are nici o legatura cu divortul.El se poate efectua atat din timpul casatoriei, se poate introduce odata cu cererea de divort, cat si dupa pronuntarea divortului.De asemenea, partajul imbraca mai multe forme: poate fi facut la intelegerea partilor, printr-un inscris legalizat, si se numeste partaj voluntar, sau poate fi introdus la instanta, si este partaj judiciar.
De altfel, nici nu putea fi solutonat partajul in Canada, atata timp cat masa patajabila se afla in Romania.Este vorba de competenta teritoriala.
Partaj locativ
elyada
In data de 28 mai 2009 prin dijungerea capetelor de cerere dintre divort si partajul locativ,s-a dat hotararea definitiva si irevocabila pentru desfacerea ... (vezi toată discuția)
Anulare tranzactie
Statescu
Buna ziua! Dupa decesul tatalui meu raman 3 mostenitori :mama mea, fratele meu si eu. La momentul intocmirii certificatului de mostenitor eu am renuntat la ... (vezi toată discuția)