avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită suspendare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

suspendare executare silita

se poate obtine suspendare la executarea silita in urma unei comunicari pe care am solicitat-o parchetului in vederea stadiului cercetarilor unui dosar care are legatura directa cu bo avalizat? parchetul de pe linga judecatoria ..... ne-a raspuns astfel; dosarul a fost repartizat parchetului de catre ipj cu propunere de declinare a competentei in favoarea dna si va fi repartizat unui procuror pt. a dispune asupra propunerii. trebuie sa astept pina cind se dispune asupra propunerii/?multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 14:23, 20 Martie 2010
Da, ar trebui sa asteptati dar aceasta nu echivaleaza cu suspendarea automata a procesului civil.
Suspendarea procesului civil poate avea loc numai atunci cand s-a inceput urmarirea penala impotriva faptuitorului parat. Simpla plangere penala nu echivaleaza cu inceperea urmaririi penale care reprezinta momentul in care faptuitorul devine invinuit. ;)
Da, pentru ca doar cand s-a inceput urmarirea penala pentru o infractiune care ar avea inraurire (legatura) directa , hotaratoare asupra pricinii civile, instanta va suspenda cauza cilvila, iar sarcina dovedirii acestui fapt sta in obligatia dvs.
Intrebarea userului badila vizeaza suspendarea executarii silite nu suspendarea unei cauze civile.

Puteti incerca dar trebuie sa aveti in vedere faptul ca o cerere de suspendare a executarii silite se poate depune doar daca a fost promovata si o contestatie la executare. In aceasta situatie, daca considerati ca sunteti vatamat prin actele de executare intocmite de catre executor, veti introduce CE si in acelasi timp veti introduce si o cerere de suspendare provizorie a executarii silite pana la judecarea cererii de suspendare din contestatie.
Daca up are legatura cu actele de executare intocmite in dosarul executional, instanta de executare poate dispune suspendarea executarii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintarea executarii silite Ramona35 Ramona35 Buna ziua, In anul 2008 am semnat un contract de credit in calitate de administrator al unei SC. La data respectiva am si avalizat garantia ( BO). In 2009 am ... (vezi toată discuția)
Executarea silita stati laura stati laura Buna ziua, eu sunt administrator la o societate care acum este in insolventa, dar in vremurile bune am emis un bilet la ordin in valoare de 1500 lei pe care ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala marinmariana marinmariana Daca intru-n proces avind obiect in care se cere ,,contestatie la executare,, motivind ,,ordonanta presedentiala de suspendare a executarii silite,, si la ... (vezi toată discuția)