sunt posesorul unui teren pe care am vrut sa imi fac intabularea iar in momentul in care cel care se ocupa de acte mi-a zis ca inca o persoana a mai facut intabulare pe terenul meu.acum intrebarea mea este urmatoarea: cum trebuie sa procedez pentru a obtine intabularea terenului care imi apartine de 30 ani????
va multumesc anticipat!!
Adresaţi o CERERE DE INFORMARE către OFICIUL CADASTRAL de pe lângă JUDECÃTORIA DE CARE APARŢINEŢI TERITORIAL. În cerere specificaţi PARTIDA FUNCIARÃ PE CARE DORIŢI SÃ O CERCETAŢI (pământul pe care îl deţineţi + toate datele de identificare ale lotului de teren + datele din TITLUL DE PROPRIETATE) însoţite de copie xerox a TITLULUI DE PROPRIETATE şi a PROCESULUI - VERBAL DE PUNERE ÎN POSESIE emis de COMISIA DE ÎMPROPRIETÃRIRE A LOCALITÃŢII UNDE SE AFLÃ TERENUL. Odată comunicate datele privind PERSOANA CARE A ÎNREGISTRAT TERENUL şi DOCUMENTELE CARE AU STAT LA BAZA ÎNREGISTRÃRII veţi putea proceda - după caz - fie la acţionarea în judecată a uzurpatorului (precedat de o acţiune "asigurare de probe" - eventual cu cerere de "daune cominatorii/interese, pentru întârziere la a răspunde de către cel interpelat), fie la sesizarea PARCHETULUI DE PE LÂNGÃ JUDECÃTORIA UNDE S-A ÎNTABULAT TERENUL.
NB: Poate fi vorba şi de o "EROARE MATERIALÃ ADMINISTRATIVÃ" de intabulare - caz în care veţi cere "ÎNDREPTAREA ERORII MATERIALE" în Camera de Consiliu" a Judecătoriei teritoriale sau veţi face o acţiune în CONTENCIOS - dacă vi se refuză efectuarea operaţiunii.