avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine ma poate ajuta si pe mine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine ma poate ajuta si pe mine

sunt posesorul unui teren pe care am vrut sa imi fac intabularea iar in momentul in care cel care se ocupa de acte mi-a zis ca inca o persoana a mai facut intabulare pe terenul meu.acum intrebarea mea este urmatoarea: cum trebuie sa procedez pentru a obtine intabularea terenului care imi apartine de 30 ani????
va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: DRINU.ADRIAN , utilizator 08:49, 20 Ianuarie 2007
Adresaţi o CERERE DE INFORMARE către OFICIUL CADASTRAL de pe lângă JUDECÃTORIA DE CARE APARŢINEŢI TERITORIAL. În cerere specificaţi PARTIDA FUNCIARÃ PE CARE DORIŢI SÃ O CERCETAŢI (pământul pe care îl deţineţi + toate datele de identificare ale lotului de teren + datele din TITLUL DE PROPRIETATE) însoţite de copie xerox a TITLULUI DE PROPRIETATE şi a PROCESULUI - VERBAL DE PUNERE ÎN POSESIE emis de COMISIA DE ÎMPROPRIETÃRIRE A LOCALITÃŢII UNDE SE AFLÃ TERENUL. Odată comunicate datele privind PERSOANA CARE A ÎNREGISTRAT TERENUL şi DOCUMENTELE CARE AU STAT LA BAZA ÎNREGISTRÃRII veţi putea proceda - după caz - fie la acţionarea în judecată a uzurpatorului (precedat de o acţiune "asigurare de probe" - eventual cu cerere de "daune cominatorii/interese, pentru întârziere la a răspunde de către cel interpelat), fie la sesizarea PARCHETULUI DE PE LÂNGÃ JUDECÃTORIA UNDE S-A ÎNTABULAT TERENUL.
NB: Poate fi vorba şi de o "EROARE MATERIALÃ ADMINISTRATIVÃ" de intabulare - caz în care veţi cere "ÎNDREPTAREA ERORII MATERIALE" în Camera de Consiliu" a Judecătoriei teritoriale sau veţi face o acţiune în CONTENCIOS - dacă vi se refuză efectuarea operaţiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine ma poate ajuta si pe mine puicuoctavian puicuoctavian sunt posesorul unui teren pe care am vrut sa imi fac intabularea iar in momentul in care cel care se ocupa de acte mi-a zis ca inca o persoana a mai facut ... (vezi toată discuția)
Cum atac sentinta judecatoriei care a respins ca neintemeiata cererea de completare a unui titlu de proprietate silvestru_67 silvestru_67 Buna seara! Rudele mele (unchi, matusi) au obtinut in 1993 un titlu de proprietate pentru cateva terenuri agricole pe care bunicii mei le-au cumparat prin ... (vezi toată discuția)
Problema cu un teren...cum procedez ? SebiManea SebiManea Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi despre cum trebuie sa procedez in urmatoarea problema: Socrul meu detine o suprafata de teren.Pentru acest teren, ... (vezi toată discuția)