Buna ziua! La 1 ian. 2010 m-am reintors in activitate din concediu crestere copil. Postul este de secretar cu studii superioare (aceasta fiind o conditie de baza a postului). Salariu de incadrare 999, spor de vechime 10% si inca un spor de 15% (nu mai stiu exact pt ce). Colegele din celelalte secretariate mai au un spor de 30% care se aplica la toate secretarele, indiferent de studii. Acest spor l-am avut in momentul intrarii in concediu crestere copil. Pe luna ianuarie am primit acel spor, pe februarie mi-a fost retinut sporul dat in ianuarie pe motiv ca nu ma incadrez dupa noua lege aplicabila din 1 ianuarie 2010. Acum, eu nu sunt lamurita daca mi-au fost respectate in totalitate drepturile. Decizia de reincadrare mi s-a facut pe 999 lei (mi-au comunicat verbal, nu am document scris). Va multumesc pt tot ajutorul dvs.
Dupa cate inteleg,lucrati intr-o unitate din sistemul bugetar,de aceea,pt. un raspuns corect ar trebui sa cunoastem pe care anexa se incadreaza unitatea dvs, pt. a putea stii ce sporuri se introduc in sal de baza in mod legal.
Ca o observatie cu caracter general,la revenirea in activitate,trebuia sa primiti o decizie de incetare a suspendarii cim,precum si un act aditional la cim,in care sa se precizeze noul salariu de incadrare.
Poate reveniti cu precizari.
Lucrez ca secretara la o facultate, in cadrul unei universitati.Acest spor care mi-a fost luat este doar pt. secretare.Probabil ca au facut acele hartii mentionate de dvs. mai sus, dar nu mi le-au prezentat.
Trebuia sa depuneti contestatie in termen de 5 zile de la data luarii la cunostinta a actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale, la sediul ordonatorului de credite.