avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete cadou pt chelt sociale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete cadou pt chelt sociale

pot beneficia de tichete cadou toti salariatii pt Paste?
in cazul depasirii a 2% din fondul de salarii cum se procedeaza cu tichetele cadou?
daca s-au acordat si colaboratorilor ( conventie civila) tichete cadou acestea se baga in salariu si se impoziteaza (CAS, sanatate, impozit)?
multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 20 Martie 2010
Tichetele cadou sunt deductibile in limita a 2%din totalul fondului de salarii ,ceea ce depaseste aceasta valoare sunt cheltuieli nedeductibile la calculul impozitului pe profit .

Tichetele cadou oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Craciunului, nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit, in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane, nu depaseste suma de 150 lei. Din pacate, numai angajatii care au in intretinere copii minori beneficiaza de aceasta facilitate. Suma care depaseste limita de 150 lei reprezinta avantaje si se impoziteaza potrivit prevederilor art. 57 din Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou pentru toti salariatii zzenovia zzenovia LA MULTI ANI tuturor! Ajutati-ma, va rog . Unitatea noastra a acordat tichete cadou ( 20 buc.= 200 lei valoare/salariat) in luna decembrie 2008.Tichetele ... (vezi toată discuția)
Se impoziteaza tichetele cadou? elamihaela elamihaela Tichetele cadou acordate din venituri proprii de o institutie publica se impoziteaza? Daca da care sunt prevederile legale si cum se calculeaza si ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)