avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul pensie grupa I urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul pensie grupa I urmas

Buna ziua,

Va scriu in numele mamei mele, pensionar benefiaciar al unei pensii de urmas. Tatal meu a fost incadrat in munca la grupa I timp de 34 ani si 6 luni si a fost pensionat in anul 1994. A decedat in octombrie 2005, data de la care mama mea a devenit beneficiara bensiei de urmas. In luna noiembrie 2009, a solicitat Casei Judetene de Pensii sa ii recalculeze punctajul deoarece acest lucru nu fusese facut conform Ordonantei 100. In luna martie 2010 a primit pensia majorata cu 19 lei si un rest de 95 de lei.
Mentionez ca pensia de urmas a mamei mele era de 716 lei, iar acum este de 735 de lei. As vrea sa stiu daca functionarii de la Casa Judeteana de Pensii Dambovita au calculat corect punctajul in urma solicitarii facute de mama mea.
Am apelat la ajutorul dvs pentru ca am citit multe dintre raspunsurile postate si am constatat ca sunt foarte bine explicate, asa, pentru tot omul. Va multumesc.
Rubiana Cirstea
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:29, 20 Martie 2010
rubianacirstea a scris:
As vrea sa stiu daca functionarii de la Casa Judeteana de Pensii X au calculat corect punctajul in urma solicitarii facute de mama mea.

Interventie moderator

In primul rand va rog sa va editati mesajul in sensul stergerii denumirii casei de pensii. In al doilea rand, forumul este dedicat discutiilor pe teme juridice, nu verificarii activitatii functionarilor din institutiile publice.
In al treilea rand, reveniti cu punctajul suplimentar si cu stagiul complet de cotizare din decizia pe care a primit-o mama dvs., va voi arata in pasi simpli cum se calculeaza acest punctaj.

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistarea pensiei partial anticipata lenache lenache Buna ziua! Am si eu o mare problama si rog sa ma ajute cineva! Mama mea a btinut pensia de urmas dupa decesul tatalui meu dar decizia a venit in februarie ... (vezi toată discuția)
Mod de obtinere a unor documente utile pentru recalcularea pensiei prin actiune judiciara culcerruxandra culcerruxandra Buna ziua ! Sper sa ma puteti ajuta cu unele informatii privitoare la obtinerea unor documente utile pentru recalcularea pensiei prin actiune ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pt sotul supravietuitor se indexeaza? Anca Veturia Coca Anca Veturia Coca Buna ziua, Am apelat la dumneavoastra pentru ca la Oficiul de Pensii este imposibil. Mama mea a optat pentru pensia de urmas in 2004 dupa moartea tatalui ... (vezi toată discuția)