avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... sistarea pensiei partial anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

sistarea pensiei partial anticipata

Buna ziua!
Am si eu o mare problama si rog sa ma ajute cineva!
Mama mea a btinut pensia de urmas dupa decesul tatalui meu dar decizia a venit in februarie 2010 dar cu data de 01.10.2009. Cei de la casa de pensii prahova spun ca nu ii pot face oprirea pensiei retroactiv si sa ii ia banii inapoi!
Va rog mult sa ma lumineze si pe mine cineva!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:08, 17 Februarie 2010
lenache a scris:
Mama mea a btinut pensia de urmas dupa decesul tatalui meu dar decizia a venit in februarie 2010 dar cu data de 01.10.2009.

De aici ar rezulta ca drepturile de pensie de urmas au fost stabilite cu data de 01.10.2009.
Cei de la casa de pensii spun ca nu ii pot face oprirea pensiei retroactiv si sa ii ia banii inapoi!

Din aceasta fraza nu mai inteleg absolut nimic. Reveniti cu precizari, in cadrul acestui topic.

:offtopic: Va rog sa va editati mesajul in sensul stergerii denumirii casei de pensii, incalca pct. 2.11 din Regulamentul de postare.
Multumesc.

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie deportati bulgaria ynanicorescu ynanicorescu Buna ziua.Bunicii mei au fost deportati din Bulgaria,in prezent sunt decedati.Tatal meu a depus dosar pentru pensie iar Casa de pensii a trimis o instiintare ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie grupa i urmas rubianacirstea rubianacirstea Buna ziua, Va scriu in numele mamei mele, pensionar benefiaciar al unei pensii de urmas. Tatal meu a fost incadrat in munca la grupa I timp de 34 ani si 6 ... (vezi toată discuția)
Indrumare juridica florentina2 florentina2 Sunt pensionata cu grad de invaliditate . In adeverinta privind contributia de asigurari sociale se specifica conditiile de munca grupa a II a conform ... (vezi toată discuția)