avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indrumare juridica
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indrumare juridica

Sunt pensionata cu grad de invaliditate . In adeverinta privind contributia de asigurari sociale se specifica conditiile de munca grupa a II a conform legistlatiei pe prioada mentionata dupa cum urmeaza :
In perioada 20.11.1981 pana 01.10.1988 si de la 16.06.1992 pana la 01.04.2001 meseria de tratamentist am fost incadradata in grupa a II a de munca in procent de 100% comform nominalizarii aprobate prin Procesul Verbal nr 19 intre consiliul de Administratie si Sindicatul Liber din data de 07.02.1991 si C.C.M. in vigoare comform Ordinului 50/1990 (Art.3 si Art.6 , Anexa 2 punctul 42).
In perioada de 01.10.1988 pana la 01.04.1992 avand meseria de primitor-distribuitor am fost incadratata in grupa a II a de munca in procent de 100% comform nominalizarii aprobate prin procesul verbal mentionat mai sus.
Temeiul juridica al incadrarii in grupa a II a de munca este ordinul 50/90 (art 3 si art6) anexa 2 punctul 211 decret-lege nr 98/1969, si15/1976, 2010/1977 si 125/1990 . Societatea a achitat CAS pe prioada sus mentionata in procent de grupa a II a confrom legistlatiei in vigoare la data respectiva.
Tocmai aceasta perioada CAS mi-o exclude ca drept de grupa a II a mentionand ca nu se valorififca in aceasta grupa deoarece functia de primitor-distribuitor nus e incadreaza in prevederile ordinului 50/1990.Cum pot sa imi recapat acest drept care reiese adevarat mentionand ca acea magazie in care am functionat acea perioada se afla si in prezent in acelasi atelier cu atelierul tratamente termice si prelucrari prin aschiere a fontei si otelurilor de asemenea se executau suduri polizari vopsiri.Mentionez ca aveau acelasi acoperis iar magazia era inchisa cu foi de tabla si acoperita cu plasa si folie . Cui ma adresez ?
Va multumesc,
toata stima.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
florentina2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:21, 5 Februarie 2010
Interventie moderator: Am rugamintea sa va editati mesajul in sensul stergerii denumirii casei de pensii, cu acest continut mesajul contravine pct. 2.11 din Regulamentul de postare. Multumesc!

In legatura cu intrebarea dvs.: Daca fostul angajator v-a eliberat adeverinta din care rezulta ca ati lucrat in grupa II de munca si ca a achitat CAS, casa teritoriala de pensii n-are dreptul sa o cenzureze. Singura solutie este sa o dati in judecata.

Atentie! Ati precizat ca sunteti beneficiar de pensie de invaliditate. In eventualitatea castigarii procesului, luarea in calcul a adeverintei va duce la diminuarea stagiului potential si, implicit, la diminuarea cuantumului pensiei.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul 50/1990 republicat in 1994 anexa 2 pct.160 gned gned Buna seara,vreau sa stiu si eu la ce se refera Ordinul 50/1990 Republicat in 1994 Anexa 2 pct.160, va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Adeverinta cu grupa ii de munca nevalorificata, contestatie decizie de pensie Dorina Ctin Dorina Ctin Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la urmatoarea situatie: Mama mea este pensionata pe caz de boala. Anul trecut a depus in completare la ... (vezi toată discuția)
Pensie la limita de varsta cu reducere cmkenzo cmkenzo Decizie de respingere a pensiei, pt. motivul ca perioadele de gr. 1 dintr-o turnatorie nu s-au valorificat, deoarece functiile detinute nu se incadreaza in ... (vezi toată discuția)