Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la urmatoarea situatie:
Mama mea este pensionata pe caz de boala. Anul trecut a depus in completare la dosarul de pensionare (in data de 25.05.2011) o adeverinta prin care solicita recalcularea pensiei. Adeverinta eliberata de firma ELACARM S.R.L., in calitate de administrator unic, operator de date cu caracter personal al SC MECANICA FINA SA BUCURESTI, adevereste faptul ca in perioada 1983-1991, mama mea a fost salariata la SC MECANICA FINA SA si "a avut meseria de gauritor filetator, controlor la sectia AMC, fiind incadrata in grupa a II-a de munca, in procent de 100% conform nominalizarii efectuate prin Proces-verbal nr. 50/1990 si C.C.M. anuale. Temeiul juridic al incadrarii in grupa a II-a de munca il reprezinta Anexa 2 pozitia 23 din Ordinul 50/1990, pozitia 26 din Ordinul 125/1990". Casa locala de pensii [Editat] respinge cererea de recalculare a pensiei de invaliditate pe motiv ca "incadrarea in grupa a II-a de munca este eronata - meseria de gauritor filetator nu corespunde cu pozitiile 23, respectiv 26 din Ordinul 50/1990."
Problema este sa contest sau nu decizia privind respingerea cererii de recalculare a pensiei de invaliditate? Au dreptate cei de la Casa de pensii? Se incadreaza sau nu in grupa a II-a de munca meseria de gauritor filetator?
Mama mea are o pensie foarte mica, iar daca este nevoie sa contest aceasta decizie, o voi face! Numai sa am un temei legal corect!
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Adeverinta emisa de SC ELACARM SRL cuprinde alte locuri de munca decat cel in care si-a desfasurat activitatea mama dv(au fost scoase din "burta").Ordinul 50/1990 poz.23-Activitate in turnatorii-prepararea nisipului si a amestecurilor de formare si miezuire;Ordinul 125/1990 poz.26-Fibrilizarea topiturii de vata minerala prin suflare cu abur supraincalzit prin duze de platina.Pt cei pensionati pe caz de invaliditate, adeverinta de gr.II-a de munca nu inseamna automat si o crestere a pensiei.Prin acordarea stagiului suplimentar de grupa se reduce stagiul potential acordat,care poate duce la o micsorare a pensiei.(in cazul persoanelor cu salarii mici,in special muncitorii)