avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitii cu plata EBAY
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitii cu plata EBAY

Cabinet stomatologic, contabilitate partida simpla.
Se cumpara materiale stomatologice cu plata prin ebay de la diverse persoane fizice, deci nu se elibereaza facturi, rareori se primeste cate o factura cand se cumpara de la firme.
Documentul cu detaliile tranzactiei contine atat valoarea produsului cumparat cat si valoarea transportului.
Din cate am inteles, pentru achizititiile de la persoane fizice (fara facturi) se intocmesc borderouri de achizitie.
Plata la banca se face din contul in lei pentru toata suma din document (totalul documentului = val.produs+val.transp).
Intrebarea mea: Cu ce pret inregistrez produsul respectiv in borderoul de achizitii (si pe urma in nota de receptie)? Cu suma platita ce apare in extrasul de cont sau trebuie sa calculez pretul (numai) pe produs la cursul valutar de schimb din extras?
Cel mai recent răspuns: cactusul , utilizator 21:36, 20 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare cactusul cactusul Fiind neplatitor de TVA, am avut achizitii intacomunitare inca de anul trecut (2009). Trebuia sa depun vreo declaratie pentru acest lucru? Daca da, ce ... (vezi toată discuția)
Revanzare produse achizionate prin licitatii electronice ncris78 ncris78 Un SRL sau o PFA poate pune in vanzare obiecte achizitionate prin licitatii pe diverse site-uri de acest gen (gen Ebay)? Sau obiecte colectate/cumparare de la ... (vezi toată discuția)
Borderou achizitie bitu bitu buna ziua, sunt nevoit sa lucrez cu borderou de achizitie, pentru cumpararea unor produse de la persoane fizice. Pentru plata acestor persoane trebuie sa scot ... (vezi toată discuția)