avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 248 alin 1 CPP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 248 alin 1 CPP

Buna seara,
Am cateva probleme pentru care am nevoie de un sfat din partea dumneavoastra:
anul trecut (2009) in baza unor negocieri (nu in scris) am inceput constructia unei case. Reprezentantul firmei furnizoare a materialelor mi-a facut o oferta in scris pentru materialele ce urmau a fi utilizate la construirea casei, doar pe baza proiectului. Oferta nu este semnata olograf, nu este stampilata. Pe oferta in cauza eu nu mi-am dat ok-ul (nu in scris).
Firma in cauza s-a oferit sa imi furnizeze si echipa de constructori. Fiind prima casa construita cu materialele in cauza in localitatea mea de domiciliu, actionarul firmei mi-a spus (nimic scris) ca partea de manopera pentru constructie este in seama firmei. A refuzat sa construiesc casa cu alta echipa.
Prima livrare a materialeloe a fost realizata cu aviz de expeditie pe care am semnat de primire (am numarat bucata cu bucata meterialele livrate). Ulterior mi s-a emis factura pe care am platit-o. La fel si cu a doua livrare.
Ceea ce este cert este faptul ca, datorita increderii pe care am aratat-o fata de experienta si expertiza domnului actionar, am inceput sa ma trezesc ca primesc materiale despre care nu discutasem , care puteau fi folosite intr-o etapa ulterioara in constructie. Cand am intrebat ce este cu materialele respective, mi s-a raspuns "ai incredere in mine, stiu ce e cel mai bine pentru constructia asta si am vorbit si cu Dl A(este constructorul impus pe santier) si o sa faca asa cum spun eu".
Pprima problema: dl constructor nu a finalizat partea de lucrare asa cum ar fi trebuit, a plecat de pe santier dupa ce a reusit sa ma abureasca sa ii platesc 1000 de eur pentru lucrari ce urmau sa fie executate la exterior. Am o chitanta de mana prin care recunoaste ca a primit banii. evident ca nu mi i-a inapoiat, iar politia mi-a spus ca este o chestiune civila, nu au cum sa ma ajute.

A doua problema:
cand am vazut ca persoana care ar fi trebuit sa termine lucrarea aplecat, am sunat la actionarul firmei, i-am spus ca a plecat constructorul, i-am solicitat sa trimita masina sa ridice marfa trimisa in plus deoarece eu nu am nici unde sa o depozitez astfel incat sa mai poata fi vanduta, nici nu are comanda de la mine pentru acele produse si nu intentionez sa platesc ceva ce nu am comandat. Nu a reactionat la telefon, ca urmare am angajat o masina, am facut un prim transport cu parte din marfa. Receptia s-a facut doar in prezenta gestionarei de la depozit, mi s-a facut un aviz de expeditie cu minus doar la cantitate produse , la pret fiind 0(zero), pe motiv ca nu stie pretul .
Pentru diferenta de marfa ramasa i-am transmis in scris un email in care ii solicitam sa ia masuri pentru returnarea marfii, urmand sa facem socotelile finale dupa ce se efectua si returul respectiv. Cu scandal, a trimis in cele din urma o masina, a luat marfa, avizul a fost iarasi intocmit ca si cel de mai sus.
Ulterior, nu am primit decat un e-mail :
"Domnisoarei Donea,

Contabiliatea m-a atentionat ca lucrarea dumneavoastra nu este inchisa financiar; ce s-a intimplat ?
Cu stima,"

nu am raspuns acestui e-mail, l-am sunat si i-am solicitat sa vina sa facem receptia lucrarii, sa vada ce pereti strambi au iesit, sa vada in ce stadiu a lasat casa constructorul impus si sa facem socotelile in consecinta.
Nu s-a mai intamplat nimic de la aceasta discutie, pana vineri seara, cand am primit o citatie de la Politie.
Mi-a facut plangere penala.
Detalii importante:
- nu exista contract intre firma in cauza si mine
- nu exista contract intre mine si constructorul impus
- in afara de mesajul de mai sus nu am primit nimic altceva (notificare de punere in intarziere- nici nu avea baza contractuala pentru asa ceva, nici invitatie de conciliere, NIMIC)
- evenimentele s-au derulat in intervalul mai-iulie 2009.
- fara sa imi ceara acordul, a fost la locul constructiei, a filmat si a luat "interviu" constructorului (facandu-i si reclama), a transmis inregistrarile pe post privat de televiziune cu acoperire nationala
- nu am intentionat sa il prejudiciez (pe el sau firma lui), am cerut doar sa respectam "gentelmen agreement-ul" realizat inainte de inceperea lucrarii
- nu exista factura fiscala semnata de mine pentru alta marfa in afara celor platite deja.

Care este parerea dumneavoastra in legatura cu aceasta speta? Luni trebuie sa merg la politie sa "dau cu subsemnatul" si nu stiu daca, pe langa invocarea lipsei intentiei in comiterea oricarei fapte reclamate de el, pot invoca si prevederile art 248 alin 1 CPP.In citatie nu este precizat decat ca sunt invitata la politie in calitate de FAPTUITOR in cauza privind "Plangere SC XYZ SRL", fara alte detalii.

Multumesc frumos.
O seara placuta,
Mariana
Cel mai recent răspuns: mariana_d , utilizator 10:43, 21 Martie 2010
!-Rugam respectati regulamentul forumului,nu folositi nume,denumiri unitati si persoane.Beneficiati de facilitatea Editeaza care va permite ,modificarea si completarea textului initial postat
2-Datorita complexitatii cauzei ,a situatiei delicate din punct de vedere a documentelor doveditoare,angajati avocat
stimata Ynocentta,

1.numele de familie folosit este numele meu si se poate regasi in profilul de utilizator.
cat despre celelelte (nume/denumire firma) nu sunt cele reale
2. atat timp cat am aflat abia astazi despre citatia venita vineri la adresa parintilor mei, credeti ca mai este timp sa nagajez un avocat? pe cine imi recomandati, astfel incat sa nu imi spuna "sorry, nu pot sa vin pentru ca luni am proces important", in conditiile in care trebuie sa anunt in w/k ca nu voi fi luni la serviciu....
si da, este o speta complicata (daca vrem sa o complicam), dar sunt atatea persoane experimentate aici, care ar putea oferi macar o sugestie...acesta este scopul acestui site, nu? sa si dezbata spete.sau am inteles eu gresit???
3. am cerut doar o parere pentru o prima declaratie pe care trebuie sa o dau luni.
Multumesc frumos
~ Conținut șters la cerere ~
vio_rogojan: multumesc pentru sfat
mariana_d a scris:

stimata Ynocentta,

1.numele de familie folosit este numele meu si se poate regasi in profilul de utilizator.
cat despre celelelte (nume/denumire firma) nu sunt cele reale
2. atat timp cat am aflat abia astazi despre citatia venita vineri la adresa parintilor mei, credeti ca mai este timp sa nagajez un avocat? pe cine imi recomandati, astfel incat sa nu imi spuna "sorry, nu pot sa vin pentru ca luni am proces important", in conditiile in care trebuie sa anunt in w/k ca nu voi fi luni la serviciu....
si da, este o speta complicata (daca vrem sa o complicam), dar sunt atatea persoane experimentate aici, care ar putea oferi macar o sugestie...acesta este scopul acestui site, nu? sa si dezbata spete.sau am inteles eu gresit???
3. am cerut doar o parere pentru o prima declaratie pe care trebuie sa o dau luni.
Multumesc frumos


Sfaturile acordate au fost realizate cu buna vointa
Referitor la speta dvs recunoasteti ca este complexa in cunostiinta de cauza .
Sfaturil pot fi date ,dar care nu au relevanta in raport cu situatia dvs
Pentru luni nu este obligatoriu sa dati declaratie,puteti purra discutie cu politistul responsabil ,si in situatia in care solicita intocmirea de declaratie ,aveti dreptul legal sa solicitati termen pentru prezentare cu avocat
Avand in vedere caracterul intelegerilor dvs strict verbale fara concretizare in documente legal intocmite care sa prevada drepturi si obligatii,va fi dificil de probat de catre reclamant acuze impotriva dvs

Alte discuții în legătură

Datorie sau... cercetas cercetas Buna ziua, Cazul pe care vreau sa il supun atentiei dvs este urmatorul: in luna mai a.c. am primit o oferta comerciala de la o firma pentru materiale ... (vezi toată discuția)
Diriginte de santier mariusdan1 mariusdan1 Buna seara, Am primit citatie la Tribunal pentru urmatoarea speta: In anul 2002 societatea SRL la care sunt asociat a incheiat un contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Legislatie locala constructie casa cosmin9 cosmin9 incerc sa aflu concret care sunt reglementarile ce privesc constructia un case in oras sau comuna. aparent niciun constructor nu doreste sa explice clar ... (vezi toată discuția)