Am o dilema! Sunt functionar public, dar nu lucrez in administratia publica ci in Directia de Sanatate Publica . Am absolvit anul trecut Administratie Publica dar mi se tot spune ca acesta specialitate este utila doar persoanelor care lucreaza in primarii, prefecturi, consilii judetene, respectiv , administratie publica. Paradoxal, atunci noi de ce suntem 'functionari publici'??? Obiectul de activitate al institutiei mele este de management sanitar , de coordonare a activitatii medico-sanitare in judet. Efectiv reprezentam Ministerul Sanatatii la nivel local. Ce parere aveti , am dreptate sa insist sa fiu promovata sau sa imi iau poseta si sa ma mut la Primarie?
In legislatia actuala sau mai bine zis conform acesteia niciun angajator nu e obligat sa va promoveze , nici chiar daca aveti absolviti studiile in domeniul in care va exercitati activitatea . Se pare insa ca exista un proiect de hotarare prin care se prevede ca se lasa la aprecierea angajatorului sa stabileasca daca absolvirea de studii superioare / master etc. este utila si in consecinta sa aprobe promovarea .. Deci , decizia va apartine ...
OUG 105/2009 a introdus deja sintagma "studii in specialitatea in care isi desfasoara activitatea sau care sunt considerate utile desfasurarii activitatii de catre conducatorul institutiei"!! Asa ca...decizia finala apartine sefilor dvs.