avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovare functionar public?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovare functionar public?

Am o dilema! Sunt functionar public, dar nu lucrez in administratia publica ci in Directia de Sanatate Publica . Am absolvit anul trecut Administratie Publica dar mi se tot spune ca acesta specialitate este utila doar persoanelor care lucreaza in primarii, prefecturi, consilii judetene, respectiv , administratie publica. Paradoxal, atunci noi de ce suntem 'functionari publici'??? Obiectul de activitate al institutiei mele este de management sanitar , de coordonare a activitatii medico-sanitare in judet. Efectiv reprezentam Ministerul Sanatatii la nivel local. Ce parere aveti , am dreptate sa insist sa fiu promovata sau sa imi iau poseta si sa ma mut la Primarie?
Cel mai recent răspuns: MiladyXP , utilizator 11:14, 23 Martie 2010
In legislatia actuala sau mai bine zis conform acesteia niciun angajator nu e obligat sa va promoveze , nici chiar daca aveti absolviti studiile in domeniul in care va exercitati activitatea . Se pare insa ca exista un proiect de hotarare prin care se prevede ca se lasa la aprecierea angajatorului sa stabileasca daca absolvirea de studii superioare / master etc. este utila si in consecinta sa aprobe promovarea .. Deci , decizia va apartine ...
OUG 105/2009 a introdus deja sintagma "studii in specialitatea in care isi desfasoara activitatea sau care sunt considerate utile desfasurarii activitatii de catre conducatorul institutiei"!! Asa ca...decizia finala apartine sefilor dvs.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare salar absolvent studii superioare cu licenta tibucani67 tibucani67 Ma numesc Titi Virlan si as dori sa intreb, care este procedura pentru a beneficia de majorare salar dupa ce am absolvit studii superioare cu licenta? Sunt ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarilor publici GHEORGHE CARMEN GHEORGHE CARMEN Sunt functionar public din 2007. In 2004 am absolvit Facultatea de Filosofie, Istorie si Jurnalism, iar in 2009 Master in Medierea conflictelor in drept. De ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ce se poate face sa promovez din clasa ii-a, in clasa ... vladilinca vladilinca Buna ziua. Ce se poate face sa promovez din clasa II-a, in clasa I-a/consilier superior? -angajat din 2006 referent specialitate superior(subinginer-15 ani ... (vezi toată discuția)