Am avut un proces pentru inmatricularea unui autoturism adus din afara fara taxa.
Am fost reprezentat de un avocat (din punctul ei de vedere si-a facut treaba) si l-a castigat. Procesul a fost pe 26 ian 2010. Nici pana in ziua de azi nu am obtinut acea hotarare. Am inteles ca dupa aceea urmeaza cele 15 zile pentru recurs si abia apoi as putea inmatricula masina.
Am tot insistat la avocat dar mi se tot spune sa astept si ca nu se stie cat mai dureaza. Sunt disperat intrucat mi s-au dus cele 3 randuri de numere rosii si nu mai pot circula cu ea. Nu ma ajuta cu nimic daca procesul este castigat dar eu nu pot inmatricula masina.
Va rog ajutati-ma in cazul in care pot face ceva.
Numai la noi in tara cred ca se poate asa ceva sa trebuiasca sa astepti asa la nesfarsit.
Am inteles ca a facut nush ce cerere pentru eliberare de urgenta (asta la vreo luna si un pic dupa proces) si inca nimic.
Trebuie sa se poata face ceva. Astept sfaturi din partea voastra. Multumesc.
Incercati sa obtineti un certificat de grefa din care sa reiasa solutia instantei si incercati sa inmatriculati masina sub rezerva prezentarii hotararii instantei, dupa ce va fi comunicata, poate rezolvati ceva.Hotararea este definitiva si poate fi pusa in executare (nu este insa si irevocabila...)
Formulati o cerere la Judecatoria in cauza (mai formulati inca o data o cerere in acest sens) in care explicati situatia si solicitati sa se redacteze/comunice hotararea mai repede, eventual intrati in audienta la Presedintele de Judecatorie.
Avocatul dvs. si-a facut treaba, are dreptate, mai departe nu mai depinde de el/ea...
Din punct de vedere profesional,avocatul dvs.si-a indeplinit atributiile asumate prin contract si activitatea acestuia,inceteaza prin pronuntarea unei sentinte judecatoresti.
Mergeti cu memoriu ,in care explicati situatia reala,in audienta la presedintele sau vicepresedintele instantei,rugandu-l ca prin autoritatea sa sa intervina pe langa magistratul care a solutionat cauza pentru a o redacta mai repede.
Este foarte profesionista si pertinenta solutia care v-a fost propusa de distinsa d-na avocat.
VIneri am fost la tribunal sa vad ce mai aflu. Am mers la arhiva si intreband dupa numarul meu de dosar mi s-a zis ca hotararea nu a plecat inca de la judecator si ca este inregistrata o cerere de eliberare in regim de urgenta.(chestiile astea le vedea doamna de acolo pe calculator). Intreband ce demersuri mai pot face, mi s-a raspuns de doamna de acolo ca nu mai pot face nimic, nici macar inca o cerere. In seara asta intentionez sa scriu inca o cerere cu care sa incerc sa merg in audienta la presedintele instantei. Daca mai aveti ceva sugestii cum as putea proceda in continuare le astept cu mare interes. Eventual daca exista vreo lege act normativ ceva care sa reglementeze perioada in care ar trebui sa se comunice aceste hotarari.
Pentru a beneficia de o hotarare definitiva si irevocabila,sunteti obligat a astepta parcurgerea procedurii si termenelor legal prevazute
Motivarea hotararii tine strict de judecatorul responsabil,care are in responsabilitate un bagaj de cauze ,in ordine cronologica la care trebuie sa respecte individual procedurile legale.
Dupa redactarea hotararii ,va revine obligatia asteptarii decaderii termenului de atac
Numai in situatia in care dupa termenul legal de 15 zile hotararea nu este atacata,puteti solicita instantei investirea cu solutie definitiva si irevocabila
Avand in vedere ca incazul dvs. discutam de o hotarare civila, termenul legal de redactare al acesteia este de 30 de zile de la data pronuntarii.Singurele solutii sunt fie certificatul de grefa cu solutia sau acea cerere pentru redactarea hotararii , pe care inteleg ca ati formulat-o deja.Din pacate pentru depasirea termenului de redactare, nu exista nici o sanctiune pentru judecatori.:sorry: