avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionarea pe caz de boala cu 5 luni vechime in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionarea pe caz de boala cu 5 luni vechime in carnetul de munca

buna ziua.ma numesc Marcel si am 31 ani.pe la 20 ani am lucrat cu carte de munca,vreo 5 luni.La 30 de ani m-am imbolnavit,si cu picioarele,si am fost diagnosticat cu osteonecroza aseptica,la ambii capi femurali,ultimul grad. Am gradul 2 de handicap.As vrea sa stiu daca ma pot pensiona pe caz de boala daca am citeva luni pe cartea de munca.Astept un raspuns si pe email- jitarumarcel@yahoo.co.uk
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2010
mmarcel3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 13:30, 21 Martie 2010
Buna ziua !
In conformitate cu legea 19/200, actualizata 2010, pentru a putea beneficia de pensie de invaliditate trebuie sa aveti 4 ani pe cartea de munca ( art.57, al.2 din lege).
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si o problema legata de pensionarea pe caz de boala Gaby38 Gaby38 Buna ziua sunt din Bucuresti am lucrat pana in august anul trecut am vechime pe cartea de munca 14 ani si 7 luni, acum 4 ani am fost diagnosticata cu ... (vezi toată discuția)
Cum obtii o pensie pe caz de boala CristinaIonita77 CristinaIonita77 Buna ziua , ma numesc Cristina , sunt intr-o situatie mai ciudata , parintii mei nu lucreaza mama are 55 de ani iar tata are 57 de ani , ei nu au mai lucrat in ... (vezi toată discuția)
Pensionare medicala danapetcu danapetcu Buna seara! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie dupa cate zile de concediu medical se poate prezenta persoana respectiva la comisia pentru pensionare ... (vezi toată discuția)