avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort din strainatate

Buna!
Sunt casatorit din noiembrie 2003 si am doi copii cu sotia. In 2006 sotia a intrat in depresie post natala dupa nasterea celui de-al doilea copil. Situatia s-a complicat asa de mult incat m-a inselat cu un prieten cateva luni. Omul era casatorit de 20 de ani, avea 4 copii. Eu am putut sa trec peste asta si s-o iert, ea nu. Totusi, am ales sa ramanem impreuna, iar in 2007 m-am mutat in Anglia cu intelegerea clara ca ea ma va urma cu copiii. La momentul respectiv ne intelegeam destul de bine si consideram ca mutatul in Anglia va acorda o noua sansa familiei noastre. Totusi lunile si anii au trecut iar ea s-a tot eschivat in a se muta cu mine. A tinut legatura cu fostul amant; i-a tot promis ca-i va deschide o afacere, lucru ce nu l-a facut. Nu stiu daca au continuat si relatia sexuala. In tot acest timp nu a avut nici un loc de munca. Eu am intretinut familia dpvd financiar oferit un buget la cam 900 E/luna. Deja de trei ori a tot amanat mutarea ei aici. Mentionez ca nu are casa in Romania, locuieste in chirie. Am suportat-o financiar chiar si cu cursuri profesionale de calificare (3500 E) in coafura si stilism, scoala de sofer... cam tot ce a vrut. Cu gandul ca va veni. Insa, acum dupa ce am fost despartiti de atata timp, la o saptamana inainte de data in care urmeaza sa merg sa-i aduc, imi spune ca nu se vede locuind in Anglia, si nici ca poate fi sotia mea.
Este o situatie complicata in care a spus ca nu ma iubeste (desi, sentimentele mele pentru ea imi sunt mai puternice acum decat inainte), ca a jucat teatru in tot timpul asta si a dorit sa-si faca o calificare pentru a se putea descurca independent financiar de mine.
Nu inteleg ce se intampla cu ea. Nu cunosc situatia din tara. Este foarte secretoasa. Nu mi-a dat nici adresa unde locuieste sa pot vedea copiii. Imi spune ca i-i pot vedea numai dupa divort. Iar divortul i-l va intenta numai cand doreste ea.
Ce sa fac eu acum? Sa mai asigur bugetul enorm ce la tot avut? Sa intentez eu divort in speranta ca voi putea sa-mi vad copiii oricand doresc? Sa angajez un detectiv particular care sa-i gaseasca? Sa iau copiii pentru ca ...
Va rog ajutati-ma! Multumesc.

Catalin
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 14:20, 21 Martie 2010
Ce sa fac eu acum? Sa mai asigur bugetul enorm ce la tot avut? Sa intentez eu divort in speranta ca voi putea sa-mi vad copiii oricand doresc? Sa angajez un detectiv particular care sa-i gaseasca? Sa iau copiii pentru ca ...

Dvs singur trebuie sa hotarati ceea ce aveti de facut. Oricum, ochii care nu se vad se uita...
Referitor la divort ar trebui sa stiti ca si dvs puteti introduce actiune de divort si puteti fi reprezentat de un avocat dat fiind ca aveti resedinta in strainatate.
Problema este ca ar trebui sa cunosteti adresa la care locuieste sotia dvs pentru a putea determina competenta teritoriala a instantei care ar putea fi investita cu solutionarea divortului precum si cu incredintarea copiilor minori.
Exista in prezent mai multe modalitati de determinare a domiciliului. Daca dvs stiti CNP-ul sotiei ar fi mai simplu.
Da. Cunosc CNP-ul sotiei.
Trimiteti-mi CNP-ul respectiv pe adresa e-mail (o gasiti in profil utilizator) plus adresa dvs de e-mail valida si am sa va trimit in cateva zile adresa persoanei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salvarea familiei - sotia s-a mutat fara sa ma anunte, posibile solutii pentru remedierea situatiei skynet4 skynet4 Buna ziua, este prima mea postare pe acest forum. Ma aflu intr-o situatie oarecum bizara dar si dificila pentru ca stiu ca poate duce la divort - eu nu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, mă confrunt cu o situație foarte dificilă și ... Didiski Didiski Bună ziua, Mă confrunt cu o situație foarte dificilă și delicată și în speranța că voi primi niște răspunsuri voi detalia mai jos povestea. ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 copii mici andronica andronica Sunt o persoana cam disperata si satula de situatia in care ma flu, am un sot de 6 ani*suntem impreuna de la 18 ani acum am 30, avem 2 copii 4 si 6 ani,este ... (vezi toată discuția)