avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... aplicare legea comertului electronic
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

aplicare legea comertului electronic

Stie cineva, in cazul unor comunicari pe internet facute de catre un site din Romania, dar catre utilizatori din alte tari, ce lege se aplica in cazul unor litigii? Legea 365/2002 cu modificarile aduse prin legea 121/2006, sau exista si alta legislatie europeana?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 19:06, 2 Septembrie 2007
Cred ca trebuie coroborat si cu legea nr.105/1992 privind reglementarea raporturilor de drept international privat.
Definitoriu in acest caz sunt conditiile de utilizare a site-ului. Acestea trebuie intelese ca un contract intre parti. Daca in acest regulament se prevede ca legislatia aplicabila este legislatia romaneasca si competenta este a instantelor romanesti, respectiv a instantelor tarii prevazute in regulament.

Daca nu se prevede acest lucru, si site-ul se afla pe un server in afara romaniei, instantele competente sunt instantele acelei tari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce legislatie se aplica? camiha camiha O firma dintr-un stat UE furnizeaza servicii electronice in Romania printr-o adresa de web www.x.ro. Dreptul de folosire a adresei web revine furnizorului in ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa pe teritoriul ungariei ContSters40598 ContSters40598 In urma unui accident rutier pe teritoriul Ungariei a rezultat decesul a doua persoane, una murind pe loc, cealalta la cateva zile in spital. Autoturismul ... (vezi toată discuția)
Casatorie in strainatae germina germina o casatorie dintre o romanaca si un italian incheiat in Italia poate fi desfacuta in romania ?deoarece reclamanta nu mai locuieste in italia ci in romania (vezi toată discuția)