Dupa cum am mai spus am pe societatea mea 20 abonamente de telefonie mobila,
dintre care 16 abonamente le am dat prietenilor. O amica având sa mi plătească 4100 RON fact. telefonica, Am făcut o plângere penala la politie la indemnul unui avocat, pentru recuperarea banilor. Si din păcate tot eu am fost trasa la răspundere de dnul polițist pentru ca am înstrăinat telefoanele . Din moment ce acele abonamente sunt încheiate în numele societății,pot fi trasa la răspundere pentru ca includ in societate cheltuieli, care in realitate nu sunt ale societății. Acum eu ce sa fac, sa ma las intimidata de dnul polițist. Sa mi retrag plângerea? Menționez ca amica mea are cunostințe la politie. X-(
sunteti si dvs in culpa si amica.. mai mult amica decat dvs.. iar domnul politist poate fi tras la raspudnere ptr depasirea atributiilor de serviciu.. ca ceea ce atifacut dvs nu e fapta penala si nici contraventie.. e civila si nu e de competenta lui..si nu ati instrainat..a ti dat spre folosinta cu obligatia de plata a abonamentului.. vb cu avocatul care va sfatuit sa va sfatuiasca in continuare
1.Chiar daca a existat,atitudinea politistului nu poate fi dovedita cu probe,deci nu poate pati nimic.
2.In privinta abonamanetelor mi se pare ,cel putin anormal ca o societate comerciala sa plateasca facilitati telefonice pentru persoane care nu sunt angajate.
Depinde si de continutul contractului cu societatea de telefonie,depinde despre cum au fost trecute in evidentele contabile cheltuielile legate de abonamente.
N.B.
Puteati adauga intrebarile la prima postare fara sa mai adaugati un nou topic.
Cred ca asa era corect.
N-as spune despre politist ca si-a depasit atributiile. Ati reclamat ca o amica va datoreaza 4100 lei (contravaloare convorbiri telefonice). Politistul a constatat (si) o (alta) infractiune: aceea ca dv inregistrati in actele firmei cheltuieli care nu au legatura cu obiectul de activitate…
Politistul, cercetand plangerea dv ar fi ajuns sa descopere si infractiunea economica - si rezultatul ar fi fost acelasi.
As vedea ca pe un “avantaj” faptul ca facand aceasta plangere impotriva amicei v-ati cam… autodenuntat - daca s-ar incepe cercetarea faptei dv (evaziune fiscala) un avocat s-ar putea descurca destul de bine in circumstantele date (ar putea obtine o pedeapsa mai mica).
Da, politistul respectiv va poate trimite pe cineva de la Garda Financiara sau de la “investigatii fraude” - adica “politia economica”.
Amica, eventual, ar putea raspunde pentru savarsirea infractiunii “abuz de incredere”.
Partea cea mai rea, cred, este aceea ca si de va retrageti plangerea impotriva amicei politistul ar putea sa isi trimita colegii abilitati sa va controleze actele societatii… Dar daca amica are “cunostinte” la politie, poate scapati… daca retrageti plangerea.
Pana una-alta poate ar fi bine sa "adunati" telefoanele de pe la... prieteni (macar pana se limpezeste povestea aceasta)...
Aiurita situatie…
Editare: Ceea ce am scris mai sus se poate intampla numai daca inregistrati aceste cheltuieli (facturile pentru convorbiri) in actele societatii - evaziune fiscala, adica.
Pot avea probleme
74 chic
AM PE SOCIETATEA MEA 20 ABONAMENTE DE TELEFONIE MOBILA IN REȚEAUA ORANGE (CENT IN GRUP) DINTRE CARE 16 ABONAMENTE LE AM DAT PRIETENILOR , FÃRÃ PROCES ... (vezi toată discuția)