avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitarea pensiilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitarea pensiilor

parintilor mei,ambii nevazatori, li se impoziteaza pensiile si nu stiu ce lege si ce modificari au mai aparut in asa fel incit sa pot face o cerere prin care sa nu se mai impoziteze aceste pensii la oamenii invalizi...daca puteti sa ma ajutati cu ce a mai aparut in afara legii 19/2000
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 08:33, 23 Martie 2010
Legea nr. 22/2010 pentru completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial nr. din 144 din 4 martie 2010Codul fiscal

Art. 70 1

Prevederile referitoare la reţinerea impozitului pe venitul din pensii nu se aplică venitului din pensii realizat de persoanele cu handicap grav sau accentuat.

nu se impoziteaza pensiile dumnealor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare pensii handicap sandavasilescu sandavasilescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: S-a modificat Codul fiscal referitor la impozitarea pensiilor pentru handicap grav si accentuat? ... (vezi toată discuția)
Impozitare pe venitul salarial la persoana cu handicap grav? DOINA NITA DOINA NITA Buna seara, Problema mea este urmatoarea: avem un salariat cu handicap grav, care a prezentat o decizie in acest sens, emisa de Comisia de Evaluare a ... (vezi toată discuția)
Impozitare pensie de handicap tavioro tavioro Pensiile ce depasesc 1000 Ron acordate conform legii 19/2000 art 47 b) sunt impozabile? (vezi toată discuția)