avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ASIGURARI SOCIALE, ASISTENTA SOCIALA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ASIGURARI SOCIALE, ASISTENTA SOCIALA

Buna seara! Am o nelamurire privind indemnizatia de crestere a copilului si poate ma ajuta cineva cu un raspuns.
Am contract de mandat din martie anul trecut la care mi se opreste pe statul de plata doar cei 16%. Acum sunt insarcinata si urmez sa nasc in august anul acesta si as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului si daca da , mai trebuie sa platesc si CAS (retroactiv din urma).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:58, 22 Martie 2010
daca realizati venituri impozabile in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului beneficiati de indemnizatie
1. OUG 148/2005 nu conditioneaza acordarea indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani de plata CAS, deci nu sunteti obligata sa o platiti.
2. CAS, prin contract de asigurare social nu se plateste nicodata retroactiv ci numai de la data incheierii lui.
3. Deoarece venitul din contractul de mandat este impozabil atunci veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil cu stagiu de cotizare 7 luni monicaion monicaion Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul aspect: o persoana incadrata la o societate comerciala cu conventie civila din data de 1 decembrie 2013, urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia cresterea copilului rodi_ali rodi_ali Am si eu o nelamurire. Nu lucrez momentan nicaieri, si am ramas insarcinata. ce pot face pt. a beneficia de indemnizatia pt. cresterea copilului? se poate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ramona s. ramona s. va rog foarte mult! am o intrebare si nu am gasit raspuns la ea la aceleasi subiecte de pe forum. daca sunt angajata cu contract individual de munca pe ... (vezi toată discuția)