avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... renuntare cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

renuntare cetatenie

Prietenul meu este cetatean american si ar dori sa renunte la cetatenie si pasaport ca sa poata locui si munci aici.
Ce pasi trebuie sa urmeze ca sa faca aceasta renuntare si sa dobandeasca drept de sedere apoi cetatenie romana?
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
angajat, utilizator
Cel mai recent răspuns: angajat , utilizator 10:44, 23 Martie 2010
Vedeti mai jos conditiile de acordare a cetateniei romane.

[ link extern ]

Pentru a obtine rezidenta in RO, adresati-va Oficiului Roman pentru Imigrari din raza teritoriala in care aveti domiciliul, pentru a afla conditiile de acordare a dreptului de sedere pe teritoriul RO.

Dupa ce v-ati facut o idee despre aceste proceduri (conditii si termene), reflectati inca o data asupra intentiei de renuntare la cetatenia actuala.
Nu e mai e necesara nici o reflectare. El vrea sa renunte la cetatenie.
Va rog sa ma ajutati si sa ne spuneti care sunt pasii.
Doamna,

Din cate inteleg prietenul dvs. vrea sa renunte la cetatenia sa adica la cea americana. OK. In cazul asta sa se intereseze la autoritatile americane pentru ca e putin probabil sa gasiti un raspuns complet aici care sa va ajute sa ii spuneti ce are de facut atata timp cat asta e o treaba reglementata de autoritatile U.S. Ce mai trebuie luat in considerare e faptul ca renuntand la cetatenia lui asta nu schimba faptul ca trebuie sa indeplineasca anumite conditii ca sa o obtina pe cea a Romaniei. Oricum Romania e o tara care accepta dubla sau tripla cetatenie si nu vad exact motivul renuntarii la cetatenia americana. Sunt multi straini in Romania care au drept de sedere in tara fara sa fi renuntat la cetatenia lor.
Din moment ce preda pasaportul SUA la ambasada, partea romana ii elibereaza vreun act? Ce se intampla atunci?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie magdai75 magdai75 Buna ziua. Am o problema si caut rezolvarea, si am dat peste siteul acesta si am zis sa-mi incerc norocul. Sunt o romanca cu dubla cetatenie ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate romaneasca, domiciliul in sua rodiea10 rodiea10 Daca am cetatenie romana si americana,pot avea si Buletin de identitate romanesc?sau care este documentul ce-l pot detine in aceasta situatie?Sint in ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean american andreea333s andreea333s Buna ! Eu si prietenul meu vrem sa ne casatorim in Romania.El este cetatean american si viza o are expirata de 5 luni.Poate intra in Ro cu viza expirata?Eu ... (vezi toată discuția)