avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriere creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriere creanta

va rog sa mi spuneti de la care data se considera 3ani ca fiind prescris un credit.multumesc.
La data ultimei achitari a ratei, atunci fiind ultima recunoastere a d-voastra.
Vedeti ca bancile au obiceiul sa cesioneze creantele catre diverse firme de recuperare, care calculeaza termenul de la data subrogarii acestora in drepturile bancii. Gresit, prescriptia priveste creanta, nu creditorul.
Buna ziua !
Conform art.7 din Decretul 167/ 1958 privind prescriptia extinctiva,"prescriptia incepe sa curga de la data cind se naste dreptul de actiune sau dreptul de a cere executarea silita. In obligatiile care urmeaza sa se execute la cererea creditorului precum si in acelea al caror termen de executare nu este stabilit, prescriptia incepe sa curga de la data nasterii raportului de drept.
Daca dreptul este sub conditie suspensiva sau cu termen suspensiv, prescriptia incepe sa curga de la data cind s-a implinit conditia sau a expirat termenul ".
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, Mihai Pop Mihai Pop Ce se intelege prin termenul ,,prescriptie extinctiva,,? Multumesc (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere nicut adriana nicut adriana am rascolit toata casa dar cele mai vechi chitante au 5ani.restul cred ca s-au pierdut cand am zugravit apartamentul.Avand in vedere ca \"datoria\"este din ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere calin_andrei calin_andrei O actiune in pretentii (fie drept comun, fie somatie de plata) se prescrie in termenul general de 3 ani? Iar curgerea termenului se calculeaza de la ... (vezi toată discuția)